-

Ennen päivänlaskua voi

Pohdintoja ajasta

`Nyt se tuli taas, tuo huimaava ajatus, ettei merellä ollut lakeja ollenkaan. Hän torjui sen kiireesti.` -Tove Jansson, Muumipappa ja meri

Olen jostain lukenut, että kaksi vahvinta ja aidointa tunnetta ovat rakkaus ja pelko. Ajallisesti tässä viikossa on paljon tunnetta. Aurinko siirtyy kaksosista ravun merkkiin torstaina 21.6. Khironin neliö Auringolle saattaa tuntua hetkittäin väsymyksen tunteena, mutta mielialaheittelyt suuntaan jos toiseen kuuluvat myös asiaan. Uranuksen sekstiili Auringolle tuulettaa pölyt nurkista. Jos tunnetasolla tulee alavireisiä tai jopa raskaita tunteita, on hyvä antaa niille tilaa. Nyt en keskittäisi liikaa energiaa niiden prosessoimiseen, mutta en myöskään yrittäisi estää niiden pintaan tulemista.

Jukka Laajarinne on kirjoittanut psykologisen kirjan; Muumit ja olemisen tarkoitus. Hän käsittelee maailmaa yllätyksellisenä paikkana, vaikka me saatamme odottaa että elämä olisi stabiilimpaa. Me havahdumme usein vasta sitten kun jotain tapahtuu. Voimme havahtua muutenkin. Jokainen hetki pitää sisässään ihmeen. Enkä tarkoita että ihmeet olisivat jotain suurta tai dramaattista, vaan hyvin arkista ja läsnä olevaa. Suurin osa ihmeistä on kätketty tavalliseen arkeen ja olemiseen. Elämässä saa pelätä. Se on ihan normaalia. Pelkoa ei tule sekoittaa intuitioon tai vaistoon vaan se on vanhan `tunnekuonanpoistumista`. Nyt tiistaina 20.6. Venus on yhtymässä Kuunnoususolmuun, näiden ollessa leijonan merkissä. Mars on vesimiehen merkissä Kuunlaskusolmulla. Kuunnoususolmu edustaa ns. tulevaisuuden pistettä, `elämäntehtävää` sekä sitä mitä kohti mennä. Laskusolmu taas on menneisyys, jo eletyt asiat sekä kokemukset. Usein ajattelen näiden väliin portin. Aivan kuin olisimme portilla ja katsoisimme Kuunnoususolmua kohden ajatellen että siellä ovat asiat mistä haaveilemme. Samaan aikaan portti on `este`, mikä tulee avata. Usein koemme tunteita, `jos olisin, jos en olisi, muut pystyvät`, mutta ajattelemme, etteivät nämä toiveet tai unelmat ole meille mahdollisia. Todennäköisesti olemme voittaneet monia pelkoja ja esteitä edes enää muistamatta niitä. Ne ovat jo itsestäänselvyyksiä. Mutta samaan aikaan saatamme muistaa monia asioita, missä olemme epäonnistuneet tai mokanneet. Nyt on hyvä aika katsoa elämäänsä taaksepäin ja tutkailla minkälaisia avaimia siitä ottaa mukaansa. Khiron on kolmiossa, eli parhaassa mahdollisessa lahjakulmassa Venuksen sekä Noususolmun kanssa sekä sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa Laskusolmun ja Marsin kanssa. Khironin eheyttäviä energioita kannattaa tietoisesti hyödyntää. Tällä viikolla voi olla hyvä, jopa haaveilla kaikesta, mitä muuten ei uskalla. En tarkoita että kaikki haaveet toteutuvat, vaan pikemminkin, että niiden kautta voi löytää elämäänsä asioita ja uusia polkuja, mitä muuten ei edes tulisi ajateltua. Voi jopa käydä niin, että huomaamme asiat ovat hyvin, vaikka emme ole huomanneetkaan. Voit vaikka miettiä kuinka onnellinen olet elämässäsi juuri nyt. Mitä tarvitset että siitä tulisi mahdollisesti parempi? Mitä sinulla on jo?

`Sisäisen viisauden kuuleminen vahvistuu harjoituksella, aivan kuten taito tai lihas.`-Robbie Gassie

Tasapaino tai sen puute tulee yleensä esille vasta, kun koemme haasteita tai elämme raskasta aikaa. En ole tavannut ihmistä, joka aina vain olisi tasapainoinen. Olen tavannut muutaman ihmisen, joilla on vahva tasapaino, koska he ovat tehneet sen eteen töitä niin paljon. Tällä viikolla voimme nauttia Merkuriuksen, Jupiterin sekä Neptunuksen välisiistä kolmioista, mistä muodostuu kuviona kultainen vesikolmio. Merkurius on ravun merkissä, Neptunus kalojen merkissä ja Jupiter skorpionin merkissä. Tiedostamattomien pelkojen pintaan nouseminen, kertoo enemmän menneisyydestä kuin tulevaisuudesta. Saturnuksen sekä Vestan kvinkunssi Venukselle että Kuunnoususolmulle, voi tuoda mieleen kaiken mikä voisi olla `onnemme tiellä tai esteenä`. Saatamme miettiä kauhukuvia, mitkä voivat karata käsistä. On ihan hyvä olla realisti eli ottaa huomioon asioita, mitä onkin hyvä miettiä ja ratkaista, mutta liika on liikaa. Elämä on aina `keskeneräistä`. Elämän armollisuus piilee sen keskeneräisyydessä. Onnellista viikkoa kaikille!

Sara Eleni Miinin, Gaia

Sara Eleni Miinin, Gaia