-

Ei toista ilman toista.

Pohdintoja ajasta

`Tunteita voisi verrata tuleen. Ilman tulen tietoista käyttöä nykyajan yhteiskunta olisi mahdoton, ja jokainen tietää mitä tapahtuu jos tuli palaa ilman minkäänlaista kontrollia. Tiedostetut tunteet toimivat meidän puolesta ja tiedostamattomat meitä vastaan.`-Antti Heikkilä

Ajallisesti Pluton neliö sekä Cerekselle että Auringolle nostaa alitajuisia ja mahdollisia unohdettuja tarpeita sekä tunteita pintaan. Aurinko ja Ceres ovat vaa`an merkissä. Auringon ja Cereksen yhtymä herättää meidät `tarvitsemaan` enemmän. On se sitten enemmän aikaa, kohtaamisia, lepoa, ravitsevia tai vaikka rakkaudellisia asioita. Vaa´an merkissä ollessa niiden energia on enemmänkin tunnustelevaa ja kysyvää: `olisiko herääville asioille tilaa ja mahdollisuutta?` Pluton neliö ei kysele. Se tuo pinnan alla olevat teemat esille, tavalla tai toisella. Vaikka haemme tasapainoa ja harmoniaa, saatamme tuntea ajallisesti ahdistavaa paineisuutta, mistä voi olla vaikea päästä eroon. Hyvä niin. Sillä on merkityksensä. Ilman tätä kitkaa emme ehkä olisi kyllin viisaita etsimään muutosta tai tekemään sen eteen tarvittavia tekoja. Hyvätkin asiat `kuluttaa`. Vaikka ne tuovat energiaa ja hyvää oloa, ne myös vievät osansa `kokonaisenergiasta`. Ajatellaan vaikkapa minkä tahansa alan `maailman mestareita`. On kyse urheilusta, taiteesta tai vaikkapa ruuanlaitoista, alan ihmiset kohdistavat energiansa äärimmäisen tarkasti ja tavoitteellisesti siihen tarvittaviin asioihin sekä tekoihin. Harvasta on vastaavaan, eikä toki tarvitse ollakaan. Idea on siinä mihin keskitämme energiamme ja onko se tasapainossa kokonaisuuteen. Urheilija vaatii tietyn määrän lepoa palautuakseen. Ilman sitä tasapaino särkyy. Myös aivomme tarvitsevat yhtä lailla tilaa ja ravintoa jaksaakseen. Samoin tunteet.

Maanantaina 15.10. on Merkuriuksen sekä Venuksen yhtymä skorpionin merkissä. Tämä on hyvä tuki alkavalle viikolle. Tiedostamiseen, oivaltamiseen sekä `arvomaailman uudelleen järjestelyyn` voi päästä paremmin kiinni. Parhaimmillaan tunteet eivät jää vain hahmottomiksi energioiksi vaan voimme tunne-älyn avulla napata niistä paremmin kiinni. Vesta omistautumisen ja valonkantajan asteroidina tekee tähän positiivista kulmaa. Elämässä on tärkeää olla itselle arvokkaita asioita. Pienillä asioilla on suurempi merkitys, kuin usein uskommekaan. Hetkissä, missä vetäydymme tee- tai kahvikupin ääreen tai luemme kirjaa tai vaikka meditoimme tai vain makaamme silmät kiinni, voivat tankata voimavaroja enemmän kuin uskommekaan. Jos osaamme olla läsnä niissä hetkissä. Samoin jos menemme kävelylle luontoon. Pienen pieni kivi kengässä voi aiheuttaa yllättävän paljon ärsykkeitä ja kipua. Mitkä asiat tukevat sinun hyvinvointia ja jaksamista? Mitä kaipaat enemmän elämääsi? Mitkä voisivat olla ensimmäisiä askeleita edetä tätä kohti? Meissä on yleensä monenlaisia puolia ja tätä kautta myös tarpeita näiden puolien esille tuomiseksi.

`Jokainen meistä on vuorotellen, ei yksi ainoa, vaan monta ihmistä. Ja nämä toinen toisistaan syntyvät persoonallisuudet voivat muodostaa keskenään mitä kummallisimpia ja ällistyttävimpiä vastakohtia.`-José Enrique Rodòn

Venuksen perääntyminen mahdollistaa vanhojen asioiden uudelleenpäivittämisen. Jos olemme unohtaneet jotain, mikä on ollut meille itsellemme tärkeää, voi olla hyvä aika tarkistaa herättääkö sama asia sisäisen liekkimme palamaan. Otammeko palasia sieltä ja teemme uuden cocktailin vai aloitammeko jotain aivan uutta. Jos muistelemme lapsuuden tärkeimpiä tunteita missä olimme onnellisia, mistä ne tulivat? Mitä niihin liittyi? Arvomaailma, elämästä nauttiminen, ihmissuhteet sekä rakkaus ovat tämän viikon pääteemoja. Neptunuksen lempeä kolmio Venukselle sekä Merkuriukselle auttaa aistimaan ilmapiiriä ja samalla se tuo oman herkkyytensä `ihon pintaan`. Venuksen sekä Merkuriuksen neliö Marsille aiheuttaa oman kitkansa. Venuksen ja Marsin neliö hiipuu viikon edetessä, mutta Merkuriuksen ja Marsin neliö taas vahvistuu, sen ollessa tarkimmillaan torstaina 18.10. Mars on vesimiehen objektiivisessa merkissä ja sen `terävä kulma` Merkuriukselle voi parhaimmillaan auttaa vapautumaan oivalluksen ja perspektiivin kautta. Jos ajattelemme että Venus ja Merkurius ovat skorpionin syvissä vesissä ja Mars vesimiehen korkeissa ilma sfääreissä, neliö `pistää nämä ottamaan toisensa huomioon`. Ei toista ilman toista. Tästä lienee tasapainossa kyse?

`Mikä on nyt todistettu oli kerran vain kuviteltua.`-William Blake