-

Ei perhonen siivistään tiedä

Pohdintoja ajasta

`Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.`-Ram Dass

Alkava viikko on edelleen hyvin intensiivinen ja herkkä. Jos ajattelemme syntymää, mikä on yksi luonnon suurimpia ihmeitä, se on yhtä aikaa alkukantaisen vahva sekä herkkä tapahtuma. Kun olemme `elämän ja kuoleman` teemojen kanssa tekemisissä, se on aina yhtä käsittämätöntä ja pyhää. Nyt kun aika on täynnä uusiutumista, olemme hieman vastaavanlaisessa tilanteessa. Jotain on syntymässä, mutta emme vain vielä tiedä mitä. Yhtä aikaisesti jotain on myös päättymässä. Aivan kuin olemme kasvaneet lapsuudesta kohti aikuisuutta, olemme olleet monen asian suhteen isojen kysymysten äärellä. Aikuisena usein odotamme, että meidän tulisi tietää mitä teemme tai haluamme. Ehkä sen vuoksi koemmekin aika ajoin hakkaavamme päätä seinään. Jos koemme olevamme `puun ja kuoren välissä`, olemme samassa tilassa kuin toukka koteloitumisvaiheessaan. Muutos on tulossa, emme vain voi nopeuttaa sitä. Odottavan aika on pitkä, mutta sillä on tarkoituksensa.

Emme myöskään ihmisinä voi hypätä minkään kehitysvaiheen yli. Se on paikoin tuhauttavaa ja kipeääkin. Ajallisesti Marsin ja Pluton yhtymä kauriin merkissä tuntuu edelleen. Synnytys kestää oman aikansa. Khironin, eli haavoittuneen parantajan, sekstiili ojentaa `lempeän tukensa` Marsille. Uranuksen neliö tuntuu `sähkönä ilmassa`. Parhaimmillaan se auttaa meitä vapautumaan asioista, mitkä eivät enää palvele meitä. Haasteena saattaa olla, että etsimme `pää kolmantena jalkana` ratkaisua. Se luonnollisesti vie pois fokuksesta ja aiheuttaa vain lisää turhautumista.

Pluton ja Merkuriuksen neliö voi tuoda puolustusmekanismit pintaan. Juuri kun olemme oivaltamassa esimerkiksi jotain toistuvaa teemaa tai kaavaa elämässämme, saatamme heittää pallon nopeasti pois. Merkurius on oinaan tulielementissä ja yhtymä `salamannopean` Uranuksen kanssa vahvistuu viikon edetessä. Toisaalta nopeat oivallukset voivat myös yllättää. Tarkoituksena olisi ottaa oivalluksesta koppi, jotta avaimet eivät hukkuisi yhtä nopeasti kuin ovat löytyneetkin.

Saamme myös nauttia ihanasta Kehto-kuviosta. Vaikka Jupiter on oppositiossa Auringon kanssa, Pluton ja Auringon kolmio tuo täyden tukensa viikkoon. Aurinko on härän merkissä. Mielikuvana voisi käyttää luontoa, mikä puskee tarvittaessa vaikka asfaltinkin lävitse. Pystymme lataamaan akkumme aiempaa paremmin, jos vain osaamme ottaa sille tarvittavan ajan. Jupiterin oppositio saattaa muistuttaa `kevät siivouksista` ja kaikesta `pakollisesta`, jolloin kohdistamme energiamme helposti toissijaisiin asioihin. Kevät siivous ja kaikenlainen toiminta on oikein ok, jos nautimme niistä ja osaamme myös levätä niissä. Auringon ja Neptunuksen välinen sekstiili on hyvä luontoyhteyden ja aistien kannalta. Sormien upottaminen multaan, luonnon kauneuden näkeminen ja linnun laulun kuunteleminen virittää meidät hyvälle energiatasolle. Kehto kuviossa Neptunus, Pluto sekä Jupiter puhaltavat keskenään hyvin yhteen hiileen. Se on lempeän vahvaa kevät energiaa, mikä tukee meidän heräämistämme.

Eihän perhonen
edes siivistään tiedä,
sehän lentää vain,
niityistä, nokkosista
juopunut kevään lehti.
-Arto Lappi, kokoelmasta Ei perhonen siivistään tiedä

Ikuisuuden temppeli, Johanna Vilén

Ikuisuuden temppeli, Johanna Vilén