-

Avoimet ovet

Pohdintoja ajasta

Torstaina 6.9. Merkurius siirtyi neitsyen merkkiin ja Ceres vaa´an merkkiin. Sunnuntaina 9.9. Venus siirtyy skorpionin merkkiin ja samaisena sunnuntaina klo 21:01 on Uusikuu neitsyen merkissä. Uusikuu on uusiutumisen aikaa. Uudenkuun ollessa maamerkissä voimme helpommin saada kiinni sen energioista ja tarkistaa minkälaisia työkaluja tarvitsemme matkallemme. Neptunuksen oppositio Uusikuulle sekä näiden sekstiilit ja kolmiot Jupiterin ja Pluton suhteen muodostavat kehto kuvion. Kun uskallamme päästää pelot ja epäilykset pintaan, voimme helpommin käsitellä mikä niiden sanoma on. Pelot eivät tarkoita että ne olisivat intuitio tulevaisuuden suhteen, vaan usein ne ovat menneisyyden käsittelemätöntä kuonaa. Neptunus voi aiheuttaa melankolista tunnelmaa, johon kiinni jäädessämme voimme kokea pettymyksen tai saamattomuuden tunnetta. Kaikki alkaa pienestä. Tai itse asiassa kaikki alkaa tyhjyydestä, tilasta, missä kaikki on vielä mahdollista.

Usein katsomme menneisyyteen ja mietimme kykyjämme sen perusteella. Mitä emme osaa tehdä tai asioita missä olemme epäonnistuneet. Miltä tuntuisi `kumittaa` osa tästä vanhasta käsikirjoituksesta ja tehdä siitä uusi versio? Se kuinka rakennamme elämäämme, on sidoksissa energiaan, millä itseämme sekä mahdollisuuksiamme käsittelemme. Minkä väriseksi ajattelisit energiasi? Minkä värinen toivoisit sen olevan? Millainen energiasi on kun ajattelet itseäsi?

`Kun jokin epäonnistuu, on tärkeämpää keskustella asioiden korjaajasta kuin siitä, ketä on moitittava.` -Francis J. Cable

`Toiset moittivat itseään, toiset muita`. Se ei koskaan tuo tulosta. Huonon itsetunnon taakse voi helposti jäädä piiloon ja jopa alitajuisesti kokea sen olevan suoja tai turva. Ainakin omalla kohdallani näin on tapahtunut useaan otteeseen. Huomasin jopa tottuneeni huonoon itsetuntoon. Outoa kyllä, koen että minulla on ihan hyvä itsetuntemus, mutta ei itsetunto. Jäin kiinni siitä suunnitellessani tulevaisuutta ja huomatessani että vanhat muistot tulivat kuin huomaamatta `värittämään` visiotani. Alku innostus oli kirkas, mutta se alkoi kummasti haalistua ja menettämään värejään. Tämä on onneksi asia, mihin voin vaikuttaa.

Saturnus, Uranus ja Pallas muodostavat kultaisen kolmion ja jos ottaa hieman laajemman perspektiivin, voi ottaa mukaan myös Merkuriuksen sekä Vestan. Tämä kuvio tasapainottaa, maadoittaa sekä vahvistaa meitä, kun vain otamme sen tietoisesti käyttöön. Jos jäämme `hengailemaan`, voi olla että emme saa uusia avaimia, mutta toki voimme saada hyvän ja rennon fiiliksen.

`Katso tarkkaan nykyisyyttä, jota rakennat. Sen pitäisi muistuttaa tulevaisuutta, josta unelmoit.` -Alice Walker

Uranus ja Venus ovat oppositiossa ja kummatkin tekevät neliöt Marsille. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Jos mukaan otetaan Kuunsolmut 6 asteen orbilla, kuvio muuttuu Suureksi ristiksi. Tulevaisuus ja menneisyys, samoin kuin feminiininen ja maskuliininen tasapaino etsivät paikkaansa. Merkkivaihdokset ja Uusikuu itsessään pistävät energiat liikkeelle, mutta Uranuksen sähäkkyys osana Suurta ristiä, pistää jo sukat pyörimään jaloissa. Khiron eheyttää Kuunsolmuja sekä Venusta että Marsia, joten toiminnallinen ja maskuliininen sekä arvomaailma ja feminiininen tasapaino ovat löydettävissä.

On hyvä huomata jos ei osaa jotain. Samalla tulee huomanneeksi mitä pitää harjoitella. Emme voi muuttaa elämäämme toimimalla niin kuin ennenkin, joten jotain on joka tapauksessa muutettava jos kaipaamme toisenlaista tulosta. Elvikselle oli sanottu ennen hänen uraansa useista levy-yhtiöistä, että `mitä tahansa teetkin, elä ikinä ryhdy laulajaksi`. Elämänkertojen kautta on päivänselvää että `menestyjät` kompuroivat enemmän kuin muut, koska he tekevät enemmän kuin muut. Ei taida olla oikotietä onneen.

Vuodessa on 12 kuukautta, 52 viikkoa, 365 vuorokautta, 8760 tuntia, 525600 minuuttia ja 31536000 sekuntia. Meidän kaikkien aika on rajallista, sitä ei ole kenelläkään enempää tai vähempää. Se mitä päivämme pitävät sisällään on toinen asia. Uudenkuun aikana on hyvä pistää kuukaudeksi eteenpäin asiat puntariin. Jos avaat ovet ja ikkunat, voit huomata että maailma alkaakin kutsua uudella tavalla. Annatko sille mahdollisuuden? Annatko itsellesi mahdollisuuden?

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Emmi Vuorinen, Kutsu

Emmi Vuorinen, Kutsu