-

Alitajuinen ja tiedollinen Täysikuu.

Pohdintoja ajasta

`Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää.`-C.G.Jung

Me kaikki toimimme tiedostamattammekin alitajuntamme kautta. C.G.Jung on puhunut paljon henkilökohtaisen alitajunnan lisäksi kollektiivisesta alitajunnasta tai tiedostamattomasta. Siihen hän liittää arkkityypit sekä vaistot. Tämä on ihmiskunnalle yhteinen ja alkuperäinen tila. Siitä kumpuaa esimerkiksi unien ikiaikaiset viisaudet sekä ainekset. Henkilökohtainen tiedostamaton pitää sisällään meidän omat muistomme, tukahdutetut tunteemme sekä kokemuksemme. Unemme pyrkivät välittämään myös meistä itsestämme käsin olevia alitajuisia sanomia tietoiseen mieleemme. Meillä kaikilla on yhteys `ikiaikaiseen` viisauteen. Meissä kaikissa on se viisaus.

23.11. klo 7:39 on Täysikuu. Täydenkuun kartalla Aurinko on juuri siirtynyt jousimiehen merkkiin, samoin kuin Kuu kaksosten merkkiin. Aurinko sekä Jupiter ovat yhtymässä. Jupiter on jousimiehen hallitseva planeetta eli ajallisesti tulinen ja idealistinen tunnelma on `tupla` vahvana. Aurinko, Jupiter sekä Täysikuu ovat neliössä Marsiin ja tästä muodostuu näin T-risti kuvio. Mars on siirtynyt kalojen tunnepainotteiseen merkkiin. Paineisuuden alla tässä voi olla omat haasteensa. Joko tunteet `tulvivat` yli äyräiden tai sitten irrallisuus ja poispäin ajelehtiminen toimivat teflon pinnan tavoin. Ceres on kolmiossa Marsin kanssa eli tämä voisi toimia ajallisena `lohtuna`. Ympäristö, missä on tilaa olla ja levätä voi saada luovuuden virrat aukeamaan. Saturnuksen sekstiili Marsille auttaa lujittamaan ja vahvistamaan käyttöön otettuja taitoja. Uranuksen sekstiili tukee irtipäästämistä. Alitajuiset taideharjoitukset voivat avata tiedostettuja sekä tiedostamattomia lukkoja lempeällä tavalla. Esimerkiksi jos olet oikeakätinen, voit piirtää vasemmalla kädellä esimerkiksi edessäsi olevia huonekaluja tai tavaroita. Nopeat ja useasti toistuvat harjoitukset vapauttavat alitajuntamme liikkeelle. Tämän jälkeen voit vaikka kirjoittaa mitä vain ajatuksenjuoksua mieleesi tulee tai vaikkapa `tulevaisuuden tai menneisyyden itseltäsi kirjeen sinulle itsellesi`.

`Kaksi nuorta kalaa ui yhdessä. Niitä vastaan tuli vanhempi kala. Se nyökkää ja sanoo; `Huomenta pojat, millaista vesi on tänään?` Nuoret kalat uivat vähän matkaa, sitten toinen kääntyy ja kysyy toiselta; `Mikä ihmeen vesi? ` -David Foster Wallace

Kuunnoususolmu on ravun merkissä ja Kuulaskusolmu kauriin merkissä. Kuunalasolmulla on Vesta omistautumisen valon kantajana. Kuunsolmut sekä Khiron ovat positiivisissa kulmissa sekä Aurinkoon, Jupiteriin että Täysikuuhun nähden ja tästä muodostuukin Leija kuvio. Täysikuun voisi ajatella olevan `avain` kuinka saada leija lentoon. En ajattele tätä onnistumisprosessina, vaan tiedostamisena, kuinka saada selville mikä on seuraava askel ja miten sen voisi ottaa.

Uranus sekä Venus ovat oppositiossa keskenään ja neliössä Kuunsolmuihin. Uranuksesta sekä Venuksesta että Kuunsolmuista muodostuu Suuri Risti kuvio. Venuksen perääntyminen on juuri päättynyt ja vaikka se on omassa merkissään vaa`assa, tämä ei ole aivan niin mutkatonta. Venus on neliössä myös Kuunlaskusolmulla olevaan Vestaan. Laskusolmu pitää sisällään kertyneitä ja jo olevia vahvuuksia että haasteita. Kun Vesta edustaa sydämestä omistautumista, voi tuntua että halu tai tarve pitää kiinni tärkeistä asioista ja tunteista korostuu, vaikka se ei palvelisi enää nykyisyyttä. Kuunnoususolmu `kutsuu` luokseen, joten kannattaa kuunnella tätä kutsua ja miettiä asioita myös tulevaisuuden kannalta. Uranuksen haastekulma `haastaa` parhaimmillaan päästämään irti ja vapautumaan. Ajattelen prosesseiden olevan aina monessa kerroksessa eli en usko että on tarkoituksenmukaista tai edes mahdollista pistää asioita `poikki ja pinoon` isossa mittakaavassa. Etenemme kaikki askel kerrallaan, mutta se otammeko aina sen seuraavan askelen, on meistä itsestämme kiinni.

Merkurius on jousimiehen merkissä. Merkuriuksen perääntyminen on alkanutta lauantaina 17.11. Kun kyseinen planeetta on vielä neliössä Neptunuksen kanssa voi vain todeta että on sumua ilmassa. Täysikuu on kaksosten tiedollisessa ja älyllisessä merkissä ja Merkurius on kaksosten hallitseva planeetta. Perääntyvän vaiheen aikana on hyvä saattaa loppuun keskeneräisiä asioita. Tunne-äly voisi auttaa oivaltamaan ja käsittelemään keskeneräisiä asioita uudessa valossa. Unet ovat myös sisäinen ja alitajuinen kommunikointi kanavamme. Kaikki mikä nousee meistä käsin luonnollisesti päivätietoisuuteemme eli `päivän valoon`, antaa vahvaa viitettä käsiteltävistä asioista. Tarkoitus ei ole `ronkkia` menneisyyttä vaan tämän tulisi olla luonnollinen prosessi. Erilaiset rentoutumiskeinot meditaatiosta vaikkapa saunomiseen ovat hyvä tuki. On myös hyvä tarkistaa ettei mopo karkaa käsistä ylisuurten lupausten tai toiminnan suhteen. Vaikka ajallisesti elämme varsin moninaista aikaa, voimme levätä ja nauttia siinä olemisesta sekä tästä kaikesta keskeneräisyydestä!

`Meidät kaikki on sidottu yhteen rakkauden sitein... Tiedemiehet sanovat, että ilman atomien välillä vallitsevaa kokoavaa voimaa maailma hajoaisi kappaleiksi, ja me lakkaisimme olemasta. Ja niin kuin jopa sokeassa materiassa on kokoava voima, on sellainen oltava myös elollisissa olennoissa. Tuo elollisten välinen kokoava voima on rakkaus.` -Mahatma Gandhi