-

Yhtä tyhjän kanssa.

Pohdintoja ajasta

`Älä ajattele mahdollista. Älä ajattele mahdotonta. Kun et ajattele kumpaakaan, tulet näkemään tyhjyyden.`-Je Gampopa

Mistä kaikki alkaa ja mihin kaikki päättyy? Mitä suuremmasta mittasuhteesta käsin katsomme asioita, sitä neutraalimmiksi ne muuttuvat. Silloin kun meillä on perusturva eli ruokaa, vaatteita sekä paikka missä olla, meillä on jo enemmän kuin monella muulla tässä maailmassa. Totta kai tarvitsemme myös rakkautta, ihmissuhteita, yhteenkuuluvuutta ja tunnetta että tekemisellämme on merkitystä. Näissä asioissa käymme usein myös suurimmat kriisit niin itsemme että toisten kohtaamisten kautta. Elämän kipujen kohtaamisen kannalta suurin viisaus on juuri tyhjyydessä. Tilassa, missä on kaikki ratkaisut, kaikki viisaus ja vastaukset. Tästä tilasta käsin me luomme itseämme ja elämämme suuntaa, on se sitten tietoista tai alitajuista.

Ajallisesti käymme edelleen lävitse Venuksen yhtymää Khironille, neliötä Saturnukselle sekä sekstiiliä Marsin että Cereksen kanssa. Tämä on ollut jo jonkin aikaa, mutta muutosta siihen on tuonut ja tuo Marsin siirtyminen kaksosten merkkiin viime viikon lopulla sekä Venuksen siirtyminen oinaan merkkiin 28.4 perjantaina. Tämä lisää `muutos sekä uusiutumisvauhtia`. Kannattaa tunnustella, onko muutosaika oikea vai voiko olla, ettei vain jaksa `muuttumatonta` tilaa. Todellisuudessa se ei toki ole muuttumaton, vaikkeivät asiat vielä käytännössä tapahtuisikaan. Siksi tämäkin nostaa `tyhjän tilan` teeman entisestään esille. Se voi tuntua välillä negatiiviseltakin tyhjyydeltä, mutta mahdollisuus löytää positiivinen tyhjyys on koko aika olemassa.

Perääntyvän Merkuriuksen teema on ja toistaiseksi pysyy (3.5 asti). Tästä saisi huumoria vaikka kuinka. Ainakin jälkikäteen asioille on usein helpompi nauraa. Jos esimerkiksi suunnitelmat, aikataulut ja tekniikka temppuilee, niin sitten se vain temppuilee. Tätä se vain aina välillä on. Merkuriuksen ja Uranuksen yhtymä oinaan merkissä tekee tästä vielä entistä arvaamattomamman. Saturnuksen kolmio on hyvä ja tasapainottava tekijä ja tuo hivenen käytännöllisyyttä selvitä kohdattavista tilanteista. Toki Uranuksen `edellä aikaansa` oleva tunnelma voi tuoda myös hyvin yllätyksellisiä ratkaisuja.

`Mielentyyneys on paras vastamyrkky sekä pessimismille että optimismille.` -Piyadassi Thera

Siivet, Johanna Vilén, 2006

Siivet, Johanna Vilén, 2006