-

Vetyatomi on noin 99,9 prosenttisesti tyhjää tilaa.

Pohdintoja ajasta

Luovuuden yksi määritelmä on taito löytää järjestys kaaoksesta. Jotta luovuudesta syntyy `tulosta`, tarvitaan tyhjän tilan lisäksi itsekuria. Koen että tyhjä tila kypsyttää eniten. `Ratkaisu` on vain lopputulos ja usein vielä muuntuva sekä hetkellinen. Nyt kun olen ollut toukokuun käsileikkauksen jälkeen osittain toimintakyvytön ja vasemman käden varassa, olen väkisinkin joutunut toimimaan monessa asiassa eri tavoin kuin ennen. Monessa asiassa olen joutunut hyväksymään sen, että en edes voi toimia fyysisesti niin kuin toivoisin.

`Kun henki on vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen.` - Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

Elämän ja elämisen jatkuvuus koostuu monista tekijöistä. Esimerkiksi Newtonin lakien ensimmäinen osa koskee jatkuvuuden lakia. `Jos kappaleeseen ei vaikuta mitään ulkoista voimaa, kappale jatkaa tasaista, suoraviivaista liikettä tai pysyy levossa.` Toinen laki on dynamiikan laki sekä kokonaisvoiman käsite. Kolmas laki on voiman ja vastavoiman laki. Maailmassa on niin paljon hallitsemattomia asioita, että paikoin saatamme kokea ahdistusta sen suhteen. Ne eivät estä muutosta, vaan päinvastoin pitävät muutosta yllä. Ehkä elämässä yksi tärkeimmistä asioista onkin, että osaammeko ohjautua sen mukana.

Sunnuntaina 23.7 on ollut Uusikuu leijonan merkissä. Auringon sekä Marsin yhtymä leijonan luovassa merkissä lisää toiminnallista vahvuutta ongelmien ratkaisussa. Saturnuksen oppositio Venukselle kaksosten merkissä, tekee hyvää. Kivi kengässä vetää sopivasti maata kohden, jottei luovuus ja innovatiiviset ideat pääse karkaamaan täysin taivaan tuuliin. Alkuviikon aikana villeimpienkin ideoiden kannatta antaa tulla mielensopukoista esille. Merkurius on Kuunnoususolmulla leijonan merkissä, kolmiossa sekä Saturnuksen että Uranuksen kanssa. Uudet ideat sekä uudet tuulet pääsevät virtaamaan, kun vain annamme `tyhjälle tilalle` tilaa ohjautua uusille raiteille. Tyhjä tila ja oivallukset eivät tule kello kaulassa. Ne tulevat, kun tulevat ja jos tulevat. Rohkeus mennä kohti tuntematonta leppoisaan tunnustelevaan tahtiin, antaa tilaa huomata, mikä tuntuu tässä hetkessä omalta polulta. Leijona saattaa nautiskella ja laiskotella savanneilla varsin leppoisasti, mutta varsin nopeasti, impulssin varassa lähteä metsästämään ruokaansa. Torstaina 27.7 on Unikeonpäivä. Unet, alitajunta sekä luovuus kulkevat käsi kädessä. Tämä viikko on hyvää aikaa kalastella alitajunnan virroista kaloja `ravinnoksi`. Kalastamisesta suurin osa on odottamista.

`Elämässä ei ole kyse itsensä löytämisestä, vaan itsensä luomisesta.` - George Bernard Shaw

Maailma muuttuu, Emmi Vuorinen, 2012

Maailma muuttuu, Emmi Vuorinen, 2012