-

Talviunilta herääminen.

Pohdintoja ajasta

`Elämisen taito piilee irti päästämisen ja kiinni pitämisen hienovaraisessa sekoituksessa.`-Havelock Ellis

Maanantaina 20.3 on Kevätpäivän tasaus. Aurinko siirtyy oinaan merkkiin ja kevät alkaa nostamaan päätään. Tunnelmat eivät välttämättä silti ole vielä ihan täydessä voimassaan. Asiat voimistuvat ja voimaannuttavat meitä, mutta maltti on valttia vielä jonkin aikaa. Khironin sekä Pallas Athenen yhtymä Auringolle on vieläkin tuntumassa, samoin kuin Saturnuksen neliö edellä mainituille tekijöille. Saturnus tuo aikaan erittäin toivottavan lisänsä. Jaksan kerta toisensa jälkeen ajatella, että Saturnus osoittaa jos on kivi kengässä. Jupiterin kohdalla, voimme huomaamatta juosta vaikka maratonin ja sitten ihmetellä jälkikäteen kipeitä jalkoja. Nyt kun valo lisääntyy ja alamme heräämään talviunesta, on suositeltavaa ottaa `heräämiseen` levollinen siirtymävaihe. Näin kokoamme itseämme sekä voimavarojamme aivan eri tavoin ja tämä tukee tulevaa matkaa. Jos osaamme pysähtyä ja katsoa kärsivällisesti mitä tulevaisuus tuo tullessaan, niin Saturnuksen sekä Uranuksen kolmio helpottaa näkemään myös asioita isommissa kokonaisuuksissa. Voi herätä hyvin konkreettisia ja järjestelmällisiä suunnitelmia tai aikatauluja tulevien asioiden toteuttamista ajatellen. Ajan teemaan voi ajatella `Uuden vuoden vaihteen` tavoin, mistä päästää irti ja mitä kohti mennä. Tarkistaa tämän hetken tilanne `elämän, toiveiden ja perusarjen` suhteen ja näin täyttää kalenteria taas päivitetyin visioin.

`Ajatellaksemme luovasti meidän pitää pystyä katsomaan uusin silmin sitä, mitä pidämme itsestäänselvyytenä.`-George Kneller

Siinä missä luonto herää, heräämme mekin huomaamaan sen kauneuden. Marsin lähestyessä Cerestä, näiden ollessa härän esteettisessä, tuntevassa sekä aistillisessa merkissä pääsemme hyvin kosketuksiin luonnon kanssa. Cereksen yksi osa-alue on hoiva ja huolehtiminen, mitkä mielestäni kulkevat aina sekä fyysisesti että psyykkisesti rinnakkain. Luonnossa ja luonnosta voimaantuminen, ravinto sekä kauneuden kanavoiminen vaikkapa taiteeseen, puutarhaan tai vaikkapa voimaantumiseen läheisten kanssa on erittäin antoisaa sekä rakentavaa. Menneiden menetysten sekä kipujen kohtaaminen kannattaa kanavoida vaikkapa juuri luonnon, ravinnon tai taiteen kautta rakentavaksi voimaksi.

Jupiterin, Pluton, Uranuksen sekä Vestan Suurristi on edelleen herättelemässä meitä muodostamaan elämästämme omannäköisen. Se haastaa haluamaan muutosta sekä näkemään mitä muutos voisi olla kohdallamme. Paineisuus on osa syntymää. Se ei anna meidän unohtaa että siinä missä maailma muuttuu, mekin muutumme koko aika. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Jos olemme pyrkineet pitämään vanhoista asioista kiinni ja niiden avulla luomaan turvaa, tämä kuvio `huomauttaa` ettei se riitä. Rakkaus, mikä meissä on, on osa elämän liekkiä ja se on `onnellisten ihmisten` salaisuus. Toiset kohdistavat sen perheeseen ja ihmissuhteisiin, työhönsä, vapaaehtoistoimintaan tai vaikkapa intohimoiseen harrastustoimintaan. Mahdollisuuksia on paljon ja voimme keskittää voimaamme moneen asiaan. Koska aina on myös asioita, mitkä eivät ota kyseisessä ajassa kantaakseen, keskittämällä energiaa toimiviin vaihtoehtoihin, voimme vaikuttaa paljon elämämme laatuun. Eräs henkilö oli työttömyysjaksonsa aikana listannut ilmaisia asioita, mitä oli löytänyt elämäänsä. Hänellä oli aikaa kokea kyseisiä asioita aivan eri tavoin kuin ennen. Hän kertoi että hän aikoo ottaa kyseisen jakson hyvät puolet käyttöön, koska tulee taas aika, milloin niille ei jää samalla tavoin tilaa. Elämässä on paljon valintoja. Aina on myös haasteita, ne ovat osa elämää. Se mitä haasteiden `ansiosta` voi rakentaa, on jotain mistä voi saada valtavasti onnistumistunnetta. Nyt kun alamme heräämään kevääseen ja muodostamaan taas uudenlaista ajanjaksoa, voimme ajatella tämän olevan jälleen uusi alku. Onnellista Kevätpäivän tasausta kaikille!

Lepäävä karhu sarjasta Arkaaiset unet Mirja Nuutinen

Lepäävä karhu sarjasta Arkaaiset unet
Mirja Nuutinen