-

Suomi on myös äidinmaallinen

Pohdintoja ajasta

Tänä vuonna juhlitaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotis juhlaa. 

Alla olevassa tekstissä pohdin astrologisen kartan perusteella Suomeen liittyviä teemoja. Olen käyttänyt Suomen syntymäkarttaan klo 15:18 kellonaikaa, jolloin itsenäisyysjulistus hyväksyttiin. 

Koen Suomen olevan hyvin ristiriitojen värittämä kokonaisuus. Siinä on hyvät puolensa. Vaikka suomalaisia usein arvostellaan sisäänpäin suuntautuneesta luonteesta ja melankoliasta, meissä on paljon muitakin puolia. Emme ole ottaneet niitä vielä siinä mittasuhteessa käyttöön, minkä koen kapasiteetin perusteella mahdolliseksi. Suomen nousumerkki on kaksosten merkissä, Jupiterin ollessa kahdennessatoista huoneessa ja Pluton ensimmäisessä. Neptunus on yhtymässä keskiyön pisteeseen leijonan merkissä ja Aurinko on jousimiehen merkissä. Venus on vesimiehen merkin alussa ja yhtymässä keskipäivän pisteeseen. Muitakin tekijöitä voisi toki ottaa mukaan, mutta näihin keskittyen Suomen kartasta saa varsin innovatiivisen ja intohimoisen mielikuvan. Meillä on kehitetty pitkälle vietyä teknologiaa, missä jatkamme monellakin saralla myös tulevaisuudessa.  Niin Suomeen kuin pohjoismaihin yhdistetään varsin outoja ääripäitä mielitekojen suhteen esimerkiksi sauna, avantouinti, salmiakki, mämmi ja tumma leipä. Olemme teknologian lisäksi tunnettu urheilun, formulan, joulupukin sekä Duudsonien suhteen. Suomessa on paljon alkukantaista voimaa, mikä on myös haaste. Siitä kohta lisää. Vaikka Suomi on varsin vähän tunnettu maa kansainvälisesti, meillä on vakautta luontoyhteyden suhteen. Eräs ulkomaalainen, joka oli Suomessa vierailulla, kysyikin varsin ihmeissään, että kuka nämä kaikki puut on istuttanut.

Sitten on se toinen puoli. Suomen kartalla on vanha Kuu yhtymässä Marsin kanssa neitsyen merkissä, ollessa neliössä Aurinkoon.  Jupiter kahdennessatoista huoneessa, ollen oppositiossa Aurinkoon, voi esiintyä juuri auktoriteetti ongelmana sekä `piilevien paineiden ongelmana`. Alkoholismi, perheväkivalta ja ahdistuneisuus saattavat olla yksi sen ilmenemismuoto. Pluto ensimmäisessä huoneessa sekä Saturnuksen kolmio Auringolle voivat olla hyvä esimerkki suomalaisesta sisusta. Merkuriuksen sekä Kuunnoususolmun yhtymä kauriin merkissä olisi parhaimmillaan tulevaisuutta ajatellen vastuullisen keskustelun oppimista. Ehdottomasti  politiikassa, mutta myös vihapuheiden sekä ihmissuhteiden suhteen rakentava keskustelu voisi luoda meille lisää jopa kansainvälisiä suuntauksia tai menetelmiä monessakin asiassa.  Myös avunpyytämisen opettelu on selkeästi yksi tärkeä läksy. Vanhaan kuuhun liitetään raskasmielisyys ja sisäänpäin kääntyneisyys.  Mars saattaa taas olla varsin aggressiivinen kun mitta tulee täyteen. Ensin jaksetaan viimeiseen asti, kunnes leimahtaa kerrasta ja kunnolla. Koen että tähän on tullut ajan saatossa jo isoja muutoksia eli olemme kansana oppineet paljon, mutta toki paljon on vielä opittavaa jäljelläkin.

Vaikka puhumme isänmaasta, haluan tuoda mukaan myös äidinmaan ja äidimaallisuuden. Suomen kartalle osuu Vestan sekä Khironin kolmio Cerekselle ja neliö Merkuriukselle että Kuunsolmuille. Vanha Kuu neitsyen merkissä yhtymässä Marsiin liittyvät vahvasti luontoyhteyteen ja toivon että tämä mahdollistaa Suomen luonnonsuojelun kehittymistä ja keksintöjä ihan globaalissa mittasuhteessa. Meillä on paljon annettavaa. Pluton oppositio Merkuriukselle että Kuunnoususolmulle muistuttaa että meissä on voimaa ja mahdollisuutta tehdä maailmasta parempi, kun vain uskallamme alkaa kyseenalaistamaan ja katsomaan asioita laajemman perspektiivin kannalta.  Olemme päässeet monessa asiassa mielestäni varsin pitkälle. Kuunalasolmu on ravun merkissä. Tähän voi liittää tunteiden hallitsemisen, mutta myös oikealla tavalla näyttämisen, sekä vastuullisuuden teeman nousevan vielä enemmän esille, niin yhteiskunnallisesti kuin yksilötasollakin. Se mihin edelliset sukupolvet ovat edenneet, seuraavat jatkavat siitä eteenpäin. Me olemme osa suurempaa kokonaisuutta niin historian kuin ihmiskunnankin mittasuhteessa.

Olemme selvinneet monista asioista yhteen hiileen puhaltamalla. Menneisyydestä voi oppia paljon. Sodan jälkeen suomalaiset puhalsivat yhteen hiileen ja rakensivat perustaa tulevaisuutta ajatellen. Nyt, Suomen juhlavuonna, voisimme miettiä, kuinka löytää samanlainen yhteishenki paremman tulevaisuuden rakentamisen suhteen.  Meissä on voimaa.

Kiitos - Suomi - Kiitos,  Hanna Varis, 2017

Kiitos - Suomi - Kiitos,  Hanna Varis, 2017