-

Rajansa kaikella.

Pohdintoja ajasta

`Elämääsi eivät ensisijaisesti määrää ulkoiset edellytykset ja olosuhteet, vaan ajatukset, jotka pyörivät mielessäsi.`
-Norman Vincent Peale

Meidän kaikkien hetkellinen kapasiteetti on rajallinen. Jos `ämpäri on täysi, ei siihen mahdu enempää`. Se ei tarkoita, ettemmekö voisi vaikuttaa asiaan, mutta hyvin usein emme edes huomaa ämpärin täyttymistä, vaan pikemminkin saatamme pitää sitä luonnollisena elämään kuuluvana asiana. Onko se luonnollista? Silloin kun asiat pyörivät mielessämme `kiinteää formularataa`, se ei vie meitä uusille poluille. Emme kyseenalaista itseämme, toimintaamme emmekä mahdollisuuksiamme. Rajojen tarkoitus on ohjata ja fokusoida oikeille raiteille. Kunnioittamalla ja kuuntelemalla `rajoitteita`, voimme rakentaa kestävämpää tulosta.

Merkurius perääntyy 5.9 saakka. Merkurius on neitsyen merkissä, yhtymässä Aurinkoon ja loppu viikkoa kohti mentäessä siirtyy leijonan merkkiin sekä yhtymään Marsin kanssa. Tällöin vahvistuu myös Uranuksen kolmio Merkuriukselle. Suomen kielellä tämä tarkoittaa alkuviikon aikana mielen ja tahdon tasapainottelua. Ajatuksia nousee päivänvaloon, mutta niiden selkeyttäminen saattaa vaatia aikansa. Merkuriuksen teemaa voisi hyödyntää antamalla tietoisesti ajatuksille tilaa tulla tietoisuuteen. Se, ettei heti pyri määrittelemään, onko asiat hyviä vai haasteita, oikein vai väärin, antaa niille tilaa laajentaa perspektiiviä. Pikku hiljaa tilalle alkaa tulla vapautumisen tunnelmaa. Saatamme löytyy ratkaisuja, mitä emme edes olisi huomanneet, jos olisimme etsineet vastausta liian ratkaisukeskeisesti. Mars Kuunnoususolmulla on hyvä opettaja voimavarojen suhteen. Vaikka mieli olisi valmis, jos keho ja energiataso ei resonoi samaan tahtiin, huomaamme sen kyllä. Toki tahdonvoiman syntyminen oikealla tavalla, on mahdollista, kun vain jaksamme harjoitella tarpeeksi kärsivällisesti. Marsin sekstiili Jupiteriin ja kolmio Saturnukseen on hyvä tuki. Tämä tukee konkreettisia puolia, rakenteita, vastuullisuutta sekä auttaa näkemään mitä muutoksen eteen olisi tehtävä.

Venus on siirtynyt leijonan merkkiin. Venuksen omaisesti rakkaus, arvomaailma sekä sisäinen nainen (meissä kaikissa on feminiininen ja maskuliininen puolemme) on leijonan merkissä parhaimmillaan varsin sydämellinen ja rakastava. Tämä voi tuoda mukanaan onnellisuutta ja kykyä rakastaa niin elämää, toisia ihmisiä kuin itseäänkin uudella tavalla. Toki ylilyöntejä on syytä varoa, ettemme lakaise mahdollista muutostarvetta hetkellisen hyvän fiiliksen alle. Aika opettaa tasapainoa ja tasapainottelemaan. Välillä se on vetäytymistä ja kärsivällisyyttä katsoa asioita rauhassa, sitten taas toimintaa ja muutosta. Toiminnassakin on hyvä tarkastella onko toiminta itsessään hetkellistä ja tarvittaessa nopeasti muuntuvaa, vai onko fokus rakentaa kestävämpää perustaa. Kaikella on aikansa.

`Elämästä myöhästyy se, jolla on aina kiire.`-Kerttu Wanne

Ympäri käydään, Emmi Vuorinen, 2010

Ympäri käydään, Emmi Vuorinen, 2010