-

Onnellista isänpäivää ja miesten viikkoa!

Pohdintoja ajasta

Astrologisesti Saturnuksen sekä Khironin neliö nostaa auktoriteetit sekä eheytymisen kartalle. Tämä on tällä erää viimeinen ohitus, mikä tarkoittaa että se viimeistelee ja nostaa teemaan liittyen viimeisetkin rippeet pintaan.  Saturnus edustaa kurinalaista ja vaativaa energiaa, kuten myös rakenteita sekä selkärankaa.  Khiron edustaa haavoittunutta parantajaa. Näiden tekijöiden välinen haastekulma saattaa nostaa esille riittämättömyyden sekä syyllisyyden tunteita. Mieleemme saattaa nousta muistoja, mitä olemme elämämme aikana joutuneet kokemaan, kuten myös muistoja siitä, mitä olemme muille aiheuttaneet. Syyttely sekä niin itsensä kuin toisten ruoskiminen on turhaa. Se ei auta ketään. Eheytyminen on mahdollista armollisuuden, lempeyden sekä hyväksynnän avulla. Keskeneräisyyden hyväksyminen ei tarkoita ettemme voisi kehittyä. Sen hyväksyminen auttaa kohtaamaan asiat paremmin ja näkemään ne eri perspektiivistä käsin. Ajallisesti Uranuksen kolmio Saturnukselle auttaa tässä kohtaamisessa sekä irtipäästämisessä.

`Katastrofien ei pitäisi kestää näin kauaa, haluan aamiaista. `Muumipappa

Isänpäivänä Venus sekä Vesta ovat yhtymässä Jupiterin kanssa. Venus edustaa feminiinistä puolta, niin miehissä kuin naisissakin. Vesta on sydämestä omistautumisen asteroidi ja Jupiter kartan `Hannu Hanhi`. Nämä nostavat esille hyvin moninaisia teemoja. Kuinka paljon elämässämme on rakkautta? Osaammeko rakastaa itseämme? Miten on hyväksynnän laita? Voimmeko hyvin vai onko jotain, mitä kaipaamme elämäämme lisää? Elämmekö arvomaailmamme mukaan? Ensi viikolla on Marsin sekä Pluton neliö eli haastekulma. Mars edustaa maskuliinista puolta, jälleen meissä kaikissa, ja Pluto on omassa energiassaan varsin tinkimätön ja liittyy vahvasti transformaatioon. Jotain vanhaa kuolee ja uutta syntyy tilalle. Me voimme vaikuttaa moneen asiaan enemmän kuin usein uskommekaan. Kun kohtaamme elämässämme olevat rajoitteet sekä haasteet, voimme paremmin keskittää energiaa niihin asioihin, mitkä ovat `päivitettyä minuutta`. On myös paljon asioita, mihin emme voi vaikuttaa. Nyt on hyvä aika tehdä inventaario ja katsoa, mistä irtipäästäminen vapauttaa ja mihin siitä syntyvän energian voi kohdistaa. On myös asioita mitä emme voi ratkaista. Siksi vellominen asioissa, mitkä eivät tue meitä enää, ei palvele ketään.

Nyt onkin hyvä kysyä kuinka hyvin osaamme nauttia, levätä ja rentoutua. Kuinka hyvin osaamme hyväksyä oman ja toisten keskeneräisyyden ilman tuomitsemista tai arvostelua. Kuinka paljon voimme tuoda rakkautta, niin muiden kuin omaankin elämäämme. Puhdas rakkaus ei odota vastapalveluksia. Se vain on.

Lopuksi Mark Twainin miete isästään; ` Kun olin neljätoistavuotias poika, isäni oli niin tietämätön, että tuskin kärsin ukkoa lähettyvilläni. Kun sitten täytin kaksikymmentäyksi, niin hämmästyin todetessani, kuinka paljon hän oli oppinut seitsemässä vuodessa.`

Onnellista Isänpäivää ja miesten viikkoa!

Taikatalvi