-

Näin se aika rientää.

Pohdintoja ajasta

Lauri Siiralan sanoin; `Se meni jo.`

Vaikka aika tuntuu paikoin hitaasti etenevältä, se ei ole sitä. Aika etenee tasaisen varmasti ja luonnollisesti sekä tätä kautta myös uusiutuu. Me ihmiset ja asiat sekä rakenteet uusiudumme aivan eri tahtiin. Mutta mekin uusiudumme. Me uusiudumme myös silloin, kun emme vielä välttämättä edes tunnista muutosta. Usein jopa saatamme vältellä kohtaamasta ikäviä tunteita, koska se ei todellakaan tunnu hyvältä. Ajallisesti nostan edelleen esille Venuksen sekä Khironin nostamat `haavoittuneen parantajan` teemat esille. Cereksen sekstiili ja Vestan kolmio tukevat liikkeelle lähtenyttä muutosta. Tämä nostaa esille tarpeen keskittyä asioihin, mitkä voimaannuttavat sekä eheyttävät. Venus on aloittanut uuden 8 vuoden kierroksena ja oinaan merkissä luo uusia alkuja. Tämä voi tuoda muutoksia niin omaan arvomaailmaan kuin myös tunteeseen sekä kokemukseen siitä mitä itse on. Vaikka Saturnuksen neliö Venukselle vielä tuntuu tiukalta ja vaativalta, se asettaa tarpeen keskittyä sisäänpäin ja näin tuo tarvittavaa muutosvoimaa vahvemmin esille.

Merkurius perääntyy 3.5 saakka. Tämän jälkeen tunnemme vielä sen `jälkihiipumisen` eli aikatauluille kannattaa ottaa vielä liikkumisvaraa, samoin kuin omalle kärsivällisyydelle, jos esimerkiksi laitteet (tai oma ajatus) eivät toimi aivan toivotulla tavalla. Merkurius on oinaan merkissä sekä yhtymässä Uranuksen kanssa. Siinä missä Pluto sekä Juno ovat neliössä Merkuriukseen että Uranukseen, niin Saturnus on tukea antavassa kolmiossa. Suomenkielellä tämä tarkoittaa sitä, että ajallisesti meillä on mielen- sekä ajatustasolla mahdollisuus oivaltaa todella suuria `Heureka` ideoita. Ajatus tasolla voimme saada tunteen kuin toinen jalka olisi jo tulevaisuudessa, ja näin nähdä asiat aivan eri perspektiivistä käsin. Vaikka koemme paineisuutta ja tavallaan kohtaamme myös menneitä teemoja, tämä ei estä näkemästä sitä muutosta, minkä avulla voi muuttaa monen asian suuntaa tulevaisuutta ajatellen. Tämä jakso ajallisesti avaa mahdollisuuksia, kun vain uskallamme katsoa mihin asioihin elämässämme muutosta kaipaamme.

Alkaneella viikolla pääsemme nauttimaan Auringon sekä Neptunuksen lempeästä tunnelmasta. Niiden välinen sekstiili on helpottava tuki tähän muuten niin tiiviiseen ja intensiiviseen muutosten aikaan. Silloin kun elämme vahvaa aikaa, on hyvä muistaa että lempeys ja armollisuus itseä sekä toisia kohtaan, ovat erittäin tärkeitä voimavaroja. Ei se auta, vaikka synnyttäisimme kuinka täysillä uutta elämää. Kuluttaisimme vain turhaa energiaa ja voimavarojamme. Lempeä synnytys tukee sitä, että voimme olla mukana syntymässä aivan eri tavoin. Voimme nauttia siitä ja herätä uusiin, vanhojen tunnelmien sekä asioiden tilalle tulleisiin mahdollisuuksiin.

Ensi viikkoa kohti mennessä alkaa vahvistumaan Marsin sekä Neptunuksen neliö sekä Täydenkuun ja Auringon positiiviset kulmat Pluton että Junon suhteen. Tästä lisää ensi viikolla, mutta saamme jo etukäteen tunnustella näitä tunnelmia tämän viikon loppua kohti edetessä.

`Nykyhetkellä ei varmasti ole kuin yksi tarkoitus. Ihmisen koko elämä on hetkien sarjaa. Jos joku vain ymmärtää nykyhetken, ei ole muuta tehtävänä, eikä jäljellä mitään tavoiteltavaa.` -Yamamato Tsunetomo

Hetki, Johanna Vilén, 2016

Hetki, Johanna Vilén, 2016