-

Muutos lähtee mielestä ja alitajunnasta käsin.

Pohdintoja ajasta

`Totuuden ymmärtäminen on kenties vain sen katsomista hiljaisuudessa.` -Antoine de Saint-Exupéry

Lauantaina ollut Täysikuu on ollut tunteikasta aikaa. Se, onko tunnelma ollut `kuluttava` vai `voimistava` kertoo, mitä meissä ja elämässämme on tällä hetkellä meneillään. Kummatkin vaihtoehdot ovat yhtä hyviä. Kun pystymme rauhassa katsomaan mitä sisällämme on, pystymme näkemään sen selkeämmin ja näin pääsemme muutokseen käsin. Jos olemme taas täynnä muutosvoimaa, antaa polun johdattaa. Ajallisesti Jupiterin ja Auringon kolmio laajentaa, sekä valaisee tietä laajemmalle. Näin kyky, joko ensin katsoa ja visioida, tai sitten toimia ja tunnustella, on kuin ajallinen avoin ovi.

Venuksen sekä Marsin yhtymä oinaan merkissä on erittäin vahva ja elämää täynnä oleva aspekti.  Muutospaine vain vahvistuu Marsin edetessä ja tullessa neliöön Pluton kanssa. Muutosten edessä ihmisten luonteesta tulee usein vaistonvarainen puoli esille. Toiset lähtevät `tulta päin` ja toiset taas vetäytyvät keskittämään voimaansa. Tämä jo liikkeelle lähtenyt ajanjakso on mielestäni `kaksinainen`. Se herättää jotain pinnan alla olevaa, emmekä voi varmasti tietää kuinka tulemme reagoimaan käytännöntasolla, mikä saattaa aiheuttaa hetkellistä epävarmuutta. Jupiter, Uranus, Pluto sekä Vesta muodostavat suurristin eli nostavat vahvan tarpeen synnyttää jotain, mitä ei voi vielä nähdä. Se on kuin kutsu tulevaisuudesta käsin. Magneetti, mikä pistää meidät liikkeelle. Vahva impulssi, mitä ei voi nopeuttaa, se tapahtuu vain ja ainoastaan omaan tahtiinsa. Olen kuullut monen kertovan mitä kaikkea he ovat keksineet, jotta olisivat saaneet oikean synnytyksen käyntiin. En ole kuullut yhtään esimerkkiä, mikä olisi toiminut. Moni asia on toki voinut auttaa synnytyksessä, mutta ei aiheuttaa synnytystä. Nyt puhun suhteellisen normaaleista asioista, enkä mistään äärimmäisistä `shokki reaktioista`. Odottavan aika saattaa tuntua pitkältä, mutta kuinka lähellä olemme valmiustilaa, saattaa tulla yllättävän nopeasti.

`Moni on hukkunut mahdollisuuksien mereen.`- Maija Paavilainen
Minkä asian toivot eniten muuttuvan elämässäsi tai itsessäsi? Siinä missä menemme kevättä ja elämänvoiman lisääntymistä kohti, myös astrologisesti Aurinko on tuettu sekä Saturnuksen että Uranuksen sekstiilien kautta. Nämä tuovat tullessaan sekä vapautumista että vahvistumista. Voit herättää mielessäsi kysymyksiä itsellesi. Onko se jokin mihin voit vaikuttaa? Minkä verran se tarvitsee kypsymisaikaa? Tai tekoja? Jos et koe että voit tässä hetkessä tehdä asian eteen paljoakaan, onko asioita, mitkä vievät sinua jotain toista kautta lähemmäksi? Usein rajaamme mahdollisuuksia enemmän kuin uskommekaan. Saatamme jopa rajata niitä niin ettemme edes ala tekemään mitään. Muutosvoima on kohdistettava oikein. Silloin kun emme toimi, olemme kumminkin alitajuisesti sekä sisäisesti prosessoimassa jotain. Annammeko itsellemme lepoa ja oikeanlaista `sielun ruokaa`? Kohti päämäärää on aina välietappeja. Aivan kuin tarkistuspisteitä. Usein petymme, koska luulemme niiden olevan päätepysäkkejä. Elämänmuutos vaatii kärsivällisyyttä. Olemme aina jossain suhteessa sekä yhtä aikaa keskeneräisiä että valmiita. Emotionaaliset sekä psyykkiset puolet tulevat monesti perässä ja siksi muutosta harvoin näkee kyseisessä hetkessä kovinkaan selvästi. Se vaati aikaa ja armollisuutta sekä hyväksyntää niin itseä kuin elämääkin kohtaan.

`Puiden kieltä oppii vain luonnonmenetelmällä.` - Anja-Helena Kärkkäinen
Onnellista ystävänpäivää, joka päivä!

Ikuisuudessa sarjasta Arkaaiset unet Mirja Nuutinen

Ikuisuudessa sarjasta Arkaaiset unet Mirja Nuutinen