-

Kuu, kummempi, Täysikuu

Pohdintoja ajasta

`Joka tietää olevansa harhateillä, ei ole pahasti eksynyt.` -Chuangtse

Keskiviikkona 6.9 klo 10:03 on Täysikuu tarkimmillaan. Tällä kertaa Täysikuu on kalojen merkissä ja varsin vesipainotteinen Neptunuksen yhtymän vuoksi. Tunteet saattavat ailahdella ja voi olla vaikea saada tunteistaan kiinni. Pluto tuo oman tukensa, ollessaan Täydenkuun kartalla sekstiilissä Kuulle sekä kolmiossa Auringon kanssa. Tämä vahvuus tukee ja vahvistaa kykyämme kohdata vaikeitakin tunteita sekä kokemuksia. Viikon aikana saattaa muutenkin noista pintaan asioita, mitkä eivät ole olleet mielessä vuosikausiin. Aivan kuin puun vuosirenkaat, meissäkin on monessa tasossa olevia kerroksia. Aina välillä aika aktivoi pisteet hereille, vaikka ne voivat olla myös kaukaisia muistikuvia. Nyt kaiken esille nousevan voi jalostaa vahvuudeksi, kun vain ei yritä olla liian vahvasti ratkaista kohdattavia teemoja, vaan antaa niiden tulla ja mennä. Pieni etäisyys helpottaa `tunteiden seuraamista` ja samaan aikaan helpottaa paineisuutta. Perääntyvä Merkurius sekä Mars ovat yhtymässä ja vaikka se saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia `ei toimivien asioiden sekä aikataulujen` suhteen, on kyseinen perääntyminen myös ihan hyvin tuettu Uranuksen kolmion myötä. Itse pidän varsin paljon perääntyvän jakson `loppuun viemisen` teemasta, vaikka tiedän sen mukana tuomat haastepuolet. Tekniikka, aikataulut sekä suunnitelmat saattavat mennä useammankin kerran uusiksi, mutta välillä se on vain hyväksyttävä osana muutosta. Loppuun viemisen jaksona on hyvä kääntyä sisäänpäin ja viimeistellä niin mielen sisäisiä, kuin myös konkreettisia asioita. Kaikki muuttuu jatkuvasti ja tulee aina muuttumaankin. Usein hetki, missä muutos on vielä `näkymättömällä tasolla` ja koemme ettei mitään tapahdu, on tuskallisinta. Silti sekään ei estä muutosta. Vaikka perääntyminen `päättyy` 5.9, olemme silti sen tunnelmissa enemmän tai vähemmän koko viikon ajan.

`Ongelma ei ole koskaan, kuinka saada uusia, omaperäisiä ajatuksia mieleen, vaan kuinka karkottaa vanhat sieltä pois. Jokainen mieli on rakennus täynnä vanhanaikaisia kalusteita. Siivoa yksi mielesi nurkka puhtaaksi, ja luovuus täyttää sen välittömästi`-Dee Hock

Luovuuden merkitys muutoksessa on merkittävän suuri. Jos luova mieli ei pääse virtaamaan, hakkaamme pahimmillamme päätämme seinään ja pelkäämme muutosta. Muutos on viimeistään siinä vaiheessa paras vaihtoehto. Muutoksen pelko on ymmärrettävä, mutta se ei tarkoita että muutosta tulisi pelätä. Onnellista Täydenkuun viikkoa kaikille!

Vedessä, Emmi Vuorinen, 2009

Vedessä, Emmi Vuorinen, 2009