-

Ennen päivänlaskua voi

Pohdintoja ajasta

Merkurius näyttelee pääroolia viikonlopun astrotaivaalla. Merkurius on jousimiehen tiedonjanoisessa merkissä. Saturnuksen yhtymä, Uranuksen kolmio sekä Khironin neliö Merkuriukselle, nostavat sanansaattajan vahvasti esille. Merkurius on ajatteluun, kommunikointiin sekä tiedon omaksumiseen liittyvä planeetta. Merkuriuksen ollessa vahvana, voimme oivaltaa asioita aivan uudella tavalla.

`Nyt se tuli taas, tuo huimaava ajatus, ettei merellä ollut lakeja ollenkaan. Hän torjui sen kiireesti.`-Tove Jansson, Muumipappa ja Meri

Merkurius jousimiehen merkissä on ideologista aikaa. Saatamme etsiä omaa totuutta normaalia enemmän ja näin ollen kyseenalaistaa asioita, mitä emme ole aikaisemmin ehkä edes ajatelleet. Uranuksen kolmio Merkuriukselle on kuin villihevosen laukkaa parhaimmillaan. Saatamme olla entistä enemmän kyseenalaistaa asioita, mitä emme aikaisemmin ole ehkä joko edes uskaltaneet ajatella, tai sitten pitäneet mahdottomina. Kapina kapinan vuoksi ei kannata. Kyseenalaistaminen on parhaimmillaan perspektiivin laajentamista. Saturnuksen yhtymä Merkuriukselle rauhoittaa ja tuo rationaalista järkeä mukaan. Tämä on hyvä parivaljakko. Liika järki voi estää meitä etsimästä omaa paikkaa ja tapaa tässä maailmassa, mutta järjettömyys voi taas tuhota ja aiheuttaa kaoottisuutta. Nyt voimme keskittyä tähän kultaiseen keskitiehen, mikä syntyy kun voimme mielessämme mennä ääripäästä toiseen ja löytää ratkaisuja, mitkä tukevat toivomaamme muutosta. Khiron, haavoittuneena parantajana tekee haastekulmaa Merkuriukselle ja positiivista kulmaa Venukselle. Tämä on hyvä huomioida päätöksiä tehdessä. Mihin motiiviin perustamme ratkaisumme. Silloin kun kohtaamme kipuja tai sokeita pisteitä, saatamme vältellä tai paeta asioita, mitä emme ehkä uskalla kohdata. Tarkoitus ei ole ronkkia kipupisteitä, vaan antaa ratkaisuille mahdollisuus syntyä tilan ja lempeyden avulla esille. Aika suosii tiedostamattoman tietoiseksi tulemista luonnollisella sekä maanläheisellä tavalla. Tällä viikolla oleva Marsin ja Pluton neliö on ollut varsin dynaamista ja väsyttävää aikaa. Viikonlopun Merkurius on parhaimmillaan piristys ruiske.


Ennen päivänlaskuakin voi. Mitä se tarkoittaa sinulle?

The isle of Morpheus, Mari Nieminen

The isle of Morpheus, Mari Nieminen