-

Aikamoinen lintu madon nappaa.

Pohdintoja ajasta

Merkuriuksen perääntyessä saattaa tuntua että kuljemme kuin hidastetussa filmissä, maailman kulkiessa ohitse nopeaan tahtiin. Saturnuksen ja Merkuriuksen yhtymä vaatii omaa tilaa oivaltaa ja sisäistää asioita ja ajatuksia. Khiron, haavoittuneena parantajan, on haastekulmassa näihin kumpaankin ja saattaa tuoda epäonnistumisen ja pettymyksen tunteita pintaan. Varsinkin jos olemme odottaneet itseltämme enemmän, kuin mihin rahkeet ovat riittäneet. Tämä saattaa aktivoida kipupisteitä ja muistoja menneistä epäonnistumisista. Juuri tässä on avain samaiseen ongelmaan.

Niin kauan kun vanhat kokemukset `todistavat` meille, että näin on aina käynyt ja tulee käymään, pidämme oravanpyörämme liikkeessä. Samalla hetkellä kun lopetamme juoksemisen, alkaa oravanpyörä hiljentyä. Tiedän että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta elettävässä ajassa jäämme hyvin nopeasti kiinni, jos puhumme tai lupaamme enemmän kuin mikä on mahdollista toteuttaa. Rajat ja rajallisuus voivat olla myös rakkautta ja suojelevaa voimaa. Aikuisena me olemme itse oma auktoriteettimme ja voimme oppia vastuuta huomaamalla juuri näiden kipupisteiden kautta, missä ylitämme rajamme tai kapasiteettimme. Se on hyvä. Todella hyvä. Uskoisin että jokainen meistä on kuullut ja kuulee jatkossakin, kuinka läheisten ja tuttavien `kamelin selkä` on katkennut. Siitä on tullut osittain normaalia. Tästä voi päätellä että nykyinen elämänrytmi on hyvin monelle liian raskasta ja on luonnollista ettemme jaksa mitä vain, aina vain. Siinä missä me etsimme tasapainoa voimavarojen, toiminnan ja tunteiden suhteen, niin etsii kollektiivinen maailmakin. Yhteiskunnat, työpaikat ja rakenteet muuntuvat siinä missä mekin ja on erittäin ok olla välillä `pois päältä`.

Samaiseen aikaan Merkurius sekä Saturnus ovat kolmiossa Uranuksen sekä Pallaksen kanssa. Oivaltaminen ja apina mielen kyseenalaistamisen kannalta tämä on hyvä asia. Parhaimmillaan väsymme ajatuksiimme ja otamme `irtiottoja`, niistä ajatuksista, mihin olemme jääneet jumiin. Irtiottojen ei ole tarkoitus olla mitään päättömiä tempauksia, vaan enemmänkin tilaa antavia ja ottavia helpotuksen hetkiä.

8-9.12 välisenä yönä Mars siirtyy skorpionin merkkiin. Saturnus ja Merkurius ovat sekstiilissä sekä Uranus ja Pallas ovat oppositiossa Marsiin. Mars on luonnostaan varsin toiminnallinen ja kun Uranuksen salaman nopea oppositio tuo vielä lisävauhtinsa, sähköisku on taattu. Siihen se vauhti sitten loppuukin. Tietenkin voimme toimia viisaamminkin. Kun tunnistamme tarpeemme levottomuudelle ja annamme sille sen vaativan tilan, energia pääsee purkautumaan luonnollisesti. Silloin emme toimi niin hallitsemattoman impulssin kautta, vaan osaamme ottaa sen oikealla tavalla käyttöön. Neptunuksen neliö Venukselle voi tuoda tullessaan sumua, jolloin emme tunnista tunteidemme tai voimavarojemme todellista tilannetta. Saatamme kokea ristiriitoja kommunikoinnin lisäksi ihmissuhteissa ja siksikin hidastaminen tekee hyvää. On hyvä suhtautua lempeydellä ja huumorilla mahdollisiin väärinkäsityksiin. Aina ei ole tärkeää tietää kumpi oli ensin, muna vai kana.

Siis tarvitsee olla aikamoinen lintu, joka nappaa madon tänä viikonloppuna. On vauhtia liikaa tai liian vähän, ne ovat kummatkin pois tasapainosta. Rauhoittumalla ja lepäämällä voimme onneksi tämän tasapainon saavuttaa.

Oi maa, Tiina Poutanen

Oi maa, Tiina Poutanen