-

Feenikslinnun mytologia

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 14.4. Venus siirtyi härän merkkiin. Maanantaina 19.4. Aurinko ja Merkurius siirtyvät samaiseen merkkiin. Ennen sitä ne ovat oinaan alkukantaisessa tulimerkissä. Pluton neliö Auringolle ja Merkuriukselle on intensiivinen ja tiukka haastekulma. Sitä vastoin Auringon ja Merkuriuksen sekstiili kaksosten merkissä olevaan Marsiin keventää uusiutumista tuellaan. Myös Jupiterin sekstiili Auringolle sekä Merkuriukselle, että kolmio Marsille tukee meneillään olevaa synnytystä. 

Sitä mitä toukka kutsuu kaiken lopuksi, muu maailma kutsuu perhoseksi. -Laotse 

Vaikka Mars saa tuen Auringolta, Merkuriukselta että Jupiterilta, Pluton kvinkunssin voi olla kaksiteräinen miekka. Neptunuksen ja Marsin välinen neliö on hiipumassa, jolloin näemme asioita hieman kirkkaammin. Marsin ja perääntyvän Junon oppositio voi aktivoida alitajuisia valtataisteluja sekä ihmissuhteissa olevia ristiriitoja. 

Dionysios oli tyranni, jolla oli valtaa muihin ihmisiin. Damokles näki hänet onnekkaana, jolloin Dionysios ehdotti, että he vaihtaisivat paikkojaan päivän ajaksi. Illalla kun Damokles nautti ruhtinaallisesta illallisesta, hän huomasi yläpuolellaan yhden hevosen jouhen varassa roikkuvan miekan.  

Venuksen kolmio neitsyen merkissä olevalle perääntyvälle Vestalle tuke feminiinistä pyhää energiaa. Parhaimmillaan tämä tuo ylipapittaren puhdistavan sydämen liekin ja valon näkyviin. Oinaan merkissä oleva Khiron tukee positiivisten aspektien myötä Kuunyläsolmun kaksosten merkissä, että Kuunalasolmun jousimiehen merkissä. Khironin tietäjän sekä parantajan viisaudet auttavat meitä tunnistamaan oikeanlaisen kasvusuunnan. Myös Saturnuksen positiiviset aspektit Kuunsolmuille lujittavat sekä tukevat kestävää ja pitkäjänteistä kehitystä.  

Feeniks -lintu oli myyttinen pyhä tulilintu, jonka kyynelten uskottiin parantavan. Feeniks liitetään jälleensyntymään, uusiutumiseen sekä toivoon. Egyptiläiset uskoivat linnun syntyneen hyvän ja pahan puun alle. Kun lintu huomasi voimiensa ehtyvän, se rakensi kanelipuun ja tammenoksista, nardeista sekä mirhamista pesän ja sytytti sen tuleen. Tämän jälkeen se lauloi kauniin laulun ja heittäytyi tuleen. Liekit korvensivat linnun tuhkaksi. Kolmen päivän päästä tuhkasta nousi uusi lintu, joka teki edeltäjänsä tuhkasta munan. Tämän munan se vei Heliopolikseen Auringon Jumala Ran temppelin uhrialttarille.  

Feeniksiä on kutsuttu myös Hermes-linnuksi. Hermes edustaa Merkuriusta. Siinä missä Feeniks symboloi sielua, Hermes symboloi siirtymäriittejä sekä muuntautumista. Egyptiläiset kutsuivat Feeniksiä myös Bennu-linnuksi, joka liitettiin varsinkin nousevaan aurinkoon, kuolemaan sekä Niiliin.  

Feeniks-lintu on myös Carl Gustav Jungin arkkityypeistä. Hän liitti Feeniks-linnun symboliikkaan elämän ja kuoleman lisäksi ihmisessä olevat tuhoamisen sekä luomisen kyvyt. Erilaisten ääripäiden kautta voimme löytää uuden syntymän sekä tasapainon. Tätä viisautta tulisi kunnioittaa ja kuunnella, koska ilman sitä, emme voi syntyä uudenlaiseen voimaan.  

Kannamme mukanamme ihmeitä, joita etsimme muualta. `-Sir Thomas Browne 

Siinä missä oinas energia muistuttaa tulenhallinnan taidoista, härkä energia konkretisoi Feeniks-linnun muodonmuutoksen. Tarvitsemme kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, että voimme päästää irti asioista, jotka eivät kanna enää. Näin voimme nähdä asioita, mitä meissä itsessämme on jo. 

Kun Michelangelolta kysyttiin, miten hän on osannut luoda jotain niin kaunista kuin Daavidin patsaan, hän vastasi: ` En minä luonut Daavidia. Hän oli koko ajan sen valtavan marmorijärkäleen sisällä. Minun piti vain kaivertaa hänet esiin. ` 

Voimaannuttavaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén