11.11.2018
Matkalle lähtemisen taito

`Minä tiedän. kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä-ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen.`-Tove Jansson, Nuuskamuikkunen, Muumipeikko ja pyrstötähti

Ceres siirtyy skorpionin merkkiin tänään sunnuntaina 11.11. ja on yhtymässä perääntyvän Venuksen kanssa, mikä on vaa´an merkissä. Oppositiossa edellä mainittuihin on perääntyvä Uranus villihevosen energioineen. Voisi ajatella että siinä missä Ceres syventää ja porautuu, Venus pakittaa ja viimeistelee, niin Uranus laittaa sähäkän energiansa liikkeelle vähän joka suuntaan. Uranus on perääntynyt oinaan merkkiin. Mars on vesimiehen merkissä, mutta siirtyy 16.11. perjantaina kalojen merkkiin. Marsin sekä Venuksen välinen kolmio auttaa tasapainottamaan meissä olevaa maskuliinista ja feminiinistä tasapainoa. Tämä on hyvä, sillä Venus on monin tavoin ajassa vahvana. Kuunyläsolmun siirtyessä ravun merkkiin ja alasolmun kauriin merkkiin sisäiset kokemukset ja tunteet nostavat päätään. Kuunsolmut, Ceres, Venus sekä Uranus muodostavat Suuri Risti kuvion, mikä on merkittävä sekä menneisyyden että tulevaisuuden teemojen kautta. Venuksen perääntyminen päättyy perjantaina 16.11, vaikkakin on hyvä ottaa siirtymävaiheelle oma aikansa. Merkurius taas alkaa perääntyä lauantaina 17.11. mistä kohta hieman enemmän. Rakkaus, arvomaailma, hoiva sekä niiden puutteet menneisyydessä että tarpeet tulevaisuudessa ovat `vaakalaudalla`. Kun toinen puoli laudasta nousee, toinen laskee. Etsimme itse kukin enemmän tai vähemmän tasapainopistettä.

Alussa oleva muumi sitaatti viittaa tässä yhteydessä siihen, kuinka täynnä psyykkinen kapasiteettimme on matkalle lähtiessä. Mitä kaikkea kannamme mukanamme tiedostamattammekin. Merkurius on jousimiehen merkissä ja neliössä eli haastekulmassa Neptunuksen kanssa. Nyt kun perääntyvä vaihe alkaa, on entistä tärkeämpää olla tarkkana kommunikoinnin suhteen. Piilomerkitykset tai niiden kuuleminen, silloin kun niitä ei edes ole, voi olla harhaanjohtavaa. Jousimies painotteisuuden yksi riski voi olla ylisuuret lupaukset tai johtopäätökset, missä onkin hyvä rauhoittaa ja tarkistaa resurssien todellisuus.

`Olen eksyksissä, mutta ennätysajassa.`-Lentäjä jossakin Ison Valtameren yllä

16.11. Marsin siirtyminen kalojen merkkiin voi olla hämmentävää. Uranus tekee Marsille positiivista kulmaa ja Jupiter haastekulmaa. Sekä Jupiter että Uranus ovat vauhdikkaita ja lennokkaita. Toiminta, voimavarat sekä niiden välinen suhde on hyvä aika ajoin tarkistaa. Voimme pyöriä vaikka ympyrää niin tehokkaasti, että olemme sen jälkeen aivan loppu ja joudumme ottamaan palautumiselle lisää aikaa. Vaikka energiaa tulee, on hyvä muistaa että sitä myös menee.

Aurinko on edelleen skorpionin merkissä ja sekä Pluto että Vesta ovat sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa suhteessa siihen. Khironin kolmio Auringolle lisää syvää sisäistä eheytymistä. Soihtu, mihin keskität energiaa, vahvistuu. Mieti millaista `tulta` pidät yllä. Viikossa on paljon monenlaisia tekijöitä, joten kannattaa miettiä jokin fokus tai vaikkapa symboli, mikä tukee omaa keskittymistä ja voimistumista. Lempeää viikkoa kaikille!


Syysilta, Johanna Vilén

Astrologiapalvelut Kuussa ja Maassa Oy
Kisakentänkatu 20 A
33230
Tampere
050 560 5173
johanna.vilen@hotmail.com
www.kuussajamaassa.com