14.04.2019
Jää sulaa

`Mikään ei ole aikaa arvokkaampaa, sillä se on ikuisuuden hinta.`-Louis Bourdaloue

Perjantaina 19.4. klo 14:12 on Täysikuu vaa`an merkissä. Keskiviikkona 17.4. Merkurius siirtyy oinaan merkkiin. Lauantaina 20.4. Aurinko siirtyy oinaasta härän merkkiin ja Venus kaloista oinaan merkkiin. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on Khironin ja Merkuriuksen yhtymä tarkimmillaan. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä on tarkka Uranuksen sekä Auringon yhtymä. Kun tähän pakettiin lisää Kuunsolmut, viikko on erittäin merkityksellinen. Seuraavaksi tämä suomennettuna.

Täysikuu on vahvaa ja tunnepitoista aikaa. Aurinko sekä Kuu ovat vastakkain. Jokainen meistä käy tavalla ja toisella läpi `sisäisten valojemme` tasapainoa. Aurinko on maskuliininen, vitaalivoimainen ja siihen liitetään tietoisuus sekä auktoriteetit. Kuu on feminiininen ja se edustaa alitajuntaa, sielua, psyykettä, tunteita sekä turvaa. Aurinko on oinaan tulimerkissä ja Kuu vaa`an ilmamerkissä. Auringon ja Uranuksen yhtymä parhaimmillaan vapauttaa ja on ajallinen `visionääri`, missä saamme tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista ja ratkaisuista kiinni. Haasteena se voi olla hallitsematon, arvaamaton ja nopea. Jos tunteet heittelevät, on riskinä että toimimme `sattumanvaraisesti` kyseisessä hetkessä olevan tunteen viemänä, kun taas seuraavassa hetkessä toimisimme toisin. Vauhtisokeus voi olla vaarallista ja olisikin hyvä ottaa viikonloppuun tilaa ja aikaa tunteille, tunteiden tunnistamiselle sekä olemiselle.

`Murhe on itsessään lääke.`- William Cooper

Venuksen ja hieman etäämmällä olevien Merkuriuksen sekä Khironin kvinkunssit eli alitajuiset haastekulmat Kuulle, voivat nostaa kipuja sekä pelkoja pintaan. Joskus suru ja itkeminen puhdistavat. Koetut haasteet, menetykset ja väsymykset saattavat tulla ihon pintaan. Tämmöisenä aikana se voi olla jopa eheyttävää ja parantavaa, vaikkei kyseisessä hetkessä aina siltä tuntuisikaan. Antaa kyynelten virrata, niin pitkään kuin niitä on tullakseen, mutta kiinni niihin ei kannata jäädä.

Jupiterin kolmio Auringolle vaikuttaa koko viikon ja jää olemaan Täydenkuun kartalle. Jupiter laajentaa ja on optimistinen. Kolmio Auringolle herättää meidät henkiin ja lisää `Auringon janoa` entisestään. Samalla tavoin kuin toisilla on kevätväsymystä, tämä saattaa toimia hieman vastaavalla tavalla. Tämä `sisäisen auringon` vahvistuminen voi vaatia lepoa ja nukkumista, yhtälailla kuin se voi olla vitaalivoiman tankkaamista ihan ulkoisesta auringosta. Jokaisella meillä on luonnollisesti myös yksilölliset ajankuvamme sekä tarpeemme ja temperamenttimme. Jupiterin neliöt Merkuriukselle sekä Venukselle, varsinkin siihen saakka kun ne ovat kalojen merkissä, pitää `sisäiset virtamme` liikkeellä. Tämä voi olla hyvinkin aaltoilevaa ja vetistä aikaa. Jos kuvittelemme olevamme meressä uimassa, on luonnollista antaa veden ohjata. Tällekin on tarkoituksensa.

Kuunnoususolmu on ravun merkissä ja Kuunlaskusolmu kauriin merkissä. Jos ottaa Täydenkuunkartalle Kuunsolmut mukaan, tästä muodostuu Suuri-risti kuvio. Kuunsolmujen ja Auringon sekä Kuun väliset aste erot ovat kahdeksan astetta eli ne eivät ole tarkasti yhtymässä. Koen tämän silti erittäin merkityksellisesti. Visuaalisesti voisimme kuvitella ristin. Ajattele risti kuviona ja sen `viivojen` ulkokärkiin vaikkapa magneettiset pisteet. Toisessa linjassa ovat Aurinko, Uranus ja vastapäätä oleva Kuu. Sitten toisessa linjassa on Kuunnoususolmu eli `elämäntehtävän ja tulevaisuuden` piste ja vastapäätä Kuunlaskusolmu eli `menneisyyden` piste sekä Saturnus ja Pluto. Sitten katso tätä ristiä ja näitä neljää kärkeä. Jokainen kärki on suhteessa toiseensa haastekulmassa, jota kutsutaan neliöksi. Sinun ei tarvitse keskittyä niinkään sanoihin, kun mielikuviin, jos sanat sekoittavat `näkymääsi`. Siis ristin kaikkien neljän kärjen välillä on jännite, suhteessa toisiinsa. Jos haluat, voit piirtää tämän ristin paperille ja lisätä yhdeksi kärjeksi tulevaisuus sekä toiseksi menneisyys. Toisen suoran kärki voisi olla feminiininen Kuu, tunteet, turva, lapsuus, äitiys, alitajunta sekä `yöllinen` puolemme. Ajattelen sen usein `yönsylinä`. Sitten vastapäätä olevassa kärjessä on maskuliininen Aurinko sekä Uranus. Siihen voit ajatella esimerkiksi näkyväksi tulemisen, vitaalivoiman, tietoisuuden ja tiedostamisen sekä isyys (tätä kautta myös lapsuus) että ihan päivänvalon ja vapautumisen. Tämän jälkeen kirjoita näihin pisteisiin ihan mitä vain mieleesi tulee. Ota tarpeeksi iso paperi, koska yksi ajatus, tunne tai sana todennäköisesti voi herättää muitakin. Jos paperille tulee paljon negatiivisia sanoja, anna tulla. Kun olet saanut purettua sanoja, voit pitää tauon ja jatkaa niiden kirjoittamista myöhemmin lisää. Tämmöisen rauhallisen tauon aikana, mieti mitä voisit lisätä joidenkin negatiivisten sanojen perään `voimasanoiksi`, vaikkapa ranskalaisin viivoin. Esimerkiksi olen viimeaikoina käynyt läpi vuosien takaista masennustani. Sanan masennus jälkeen, olisi helppoa kirjoittaa esimerkiksi; `oman voiman vahvistuminen, itsensä löytäminen, uusien voimavarojen tunnistaminen sekä raskaista kokemuksista puhdistuminen`. Tarkoitus ei ole olla ylipositiivinen, mutta on hyvä nähdä syy-yhteyksiä, mitä kaikkea haasteellisista kokemuksista on myös seurannut. Joskus elämme haasteellisissa kierteissä ja myös niistä on mahdollista vapautua. Asioiden hahmottaminen `pienissä ja suurissa` kokonaisuuksissa, samalla paperilla, voi auttaa konkretisoimaan ja ymmärtämään niitä eri tavoin. Tee ihmeessä paperista täysin omannäköisesi ja käytä mieleisiäsi sanoja sekä symboleita.

`Aika on kalleinta mitä ihminen voi tuhlata.`-Laertius Diogenes

Olen huomannut, että suuri osa meistä kokee ajan puutteen ongelmaksi. Sinällään kyseinen ongelma on jopa hieman omituinen vääristymä. Me tarvitsemme aikaa, mutta usein koemme, ettei meillä ole aikaa keskittyä miettimään kuinka asiaa voisi ratkaista. Meillä ei ole aikaa ajalle. Ja kello tikittää taustalla koko aika muistuttaen ajan tai ajan puutteen olemassa olosta. Saatamme tarvita lomaa, jolloin ensin teemme valtavasti töitä, että voimme mennä lomalle. Lomalla toivottavasti pääsemme lataamaan akkumme, mutta mahdollisesti osa lomasta menee tyhjentyneiden akkujen lataamiseen. Tarvitsemme rahaa ymmärrettävästi ruokaan ja asumiseen, mutta kuinka paljon? `Aika on rahaa`. Kun menemme keskellä elämän ruuhkaa ansaitaksemme rahaa, samalla siis tuhlaamme sitä. Se on tietynlaista vaihtokauppaa. Joskus se, että annamme itsellemme aikaa pysähtyä ja miettiä tätä kaikkea, voi olla arvokkaampaa kuin uskommekaan. Vaikka itse en omista mitään asuntoa tai `rahanarvoista`, se ei tarkoita että olisin omistamista vastaan. Joskus se on erittäin viisasta, mutta joskus siitä voi muodostua vankila. Perjantaina kun olin jälleen saattohoidossa vapaaehtoistyössä, mietin kuinka arvokasta se on itsellenikin. Se pistää monta asiaa ja ajatusta `oikeille paikoille`. Se pysäyttää tarkistamaan tämän hetkistä elämää ja arvoja. Se pysäyttää kohtaamaan. Koska koen tämän elämän usein `neljän ruuhkaksi`, tarvitsen elämääni `ankkureita`, ettei se ruuhka veisi mennessään. Miten sinä koet tämän? Onko sinulla pysäyttäviä `ankkureita`, mitkä tasaiseen tahtiin auttavat sinua rauhoittumaan ja kiinnittymään elämääsi paremmin? Jokainen voi luoda itselleen myös voimaannuttavia mielikuvia. Minua rauhoittaa `oma pienuuteni`. En tarkoita sillä itseni väheksymistä, vaan suhteuttamista kokonaisuuksiin. Se antaa tilaa olla ihminen ja inhimillinen. Se antaa mahdollisuuden kokea tavallisia ja luonnollisia asioita eri tavoin. Sadepisarat kasvoilla, kupillinen teetä tai autuaalinen hetki ennen nukahtamista ovat suuria kokemuksia. Ne saattavat huomaamatta katkaista kiireen, haasteellisten tunteiden tai ajatusten kierteen. Pienillä asioilla on suuri merkitys. Pienet asiat ovat suuria.

`Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.`-Richard LeGallienne

Pluton sekstiili Venukselle auttaa vahvistamaan harmoniaan, arvomaailmaan ja rakkauteen liittyviä teemoja. Jos emme kykene kokemaan tai saavuttamaan itsemme kautta näitä tunteita, emme kykene siihen muidenkaan kautta. Joku voi `aktivoida` meissä jo olevan `rakkauden ja valon`. Se on hyvä muistutus, että tällöin meissä itsessämme on jo olemassa tämä kaikki. On hyvä miettiä miten vahvistaa ja lisätä näitä jo olevia hyviä puolia. On myös hyvä miettiä mitä tulisi tarvittaessa tehdä, jotta pääsemme parempaan tasapainoon näiden asioiden suhteen. Joskus se on hienosäätöä, toisinaan taas vaaditaan hieman isompia muutoksia.

Viimeisenä otan esille vielä muutamat asteroidit osana Täydenkuun karttaa. Juno, mikä edustaa symboliikaltaan korkeampaa rakkautta, on kolmiossa Kuuhun sekä sekstiilissä Aurinkoon. Korkeamman rakkauden voi kokea yhteytenä kumppaniin, itseensä, muihin ihmisiin, luontoon, eläimiin ja esimerkiksi olemiseen tai tekemiseen. Kaikessa on olemassa tämä rakkaus, mutta usein on myös paljon `roinaa` tämän rakkauden tiellä. Me emme aina voi saavuttaa sitä haluamallamme tavalla tai haluamamme ihmisen kanssa. Se on suurempaa kuin ajatuksemme tai järkemme. Joskus se tarkoittaa, että meidän tulee `tehdä tietoisesti töitä`, että käytämme tätä energiaa. Jos olemme vaikkapa pettyneitä toiseen ihmiseen, ei ole aina helppoa nähdä hänessä olevaa korkeampaa rakkautta. Ei ole myöskään tarkoitus, että mitä tahansa tulisi tehdä tai hyväksyä, tämän rakkauden eteen. Junon neliö Merkuriukselle, Venukselle sekä Khironille tuo esiin mahdollisen kitkan. Tämä on kaksiteräinen miekka. Joko kykenemme tietoisesti saamaan esillä olevista asioista kiinni ja näin valjastamaan tämän energian viisaasti tai sitten emme. Riskinä on muiden syyllistäminen ja kokemus, että muut estävät onnemme ja rakkautemme. Omien ajatusten sekä kommunikoinnin suhteen kannattaa olla tarkka, varsinkin kun elettävä aika on hyvin tunteikasta.

Cereksen oppositio Marsille liittyy hoivaan ja tarpeisiin. Mars on kaksosten merkissä. Mielikuvana voisi käyttää pientä lasta, joka tankkaa vanhemmiltaan turvaa ja on tarvitseva. Parhaimmillaan se on luonnollista sekä hoivaavaa ja tukee sekä lasta että vanhempia. Samalla kaikilla on omaa tilaa myös omiin tarpeisiin. Haasteena voisi käyttää samaa mielikuvaa käänteisenä.  Vanhemmat voisivat olla keskenään ristiriidassa toistensa ja itsensä toiveiden että tarpeiden suhteen. Lisäksi heillä on lapsi, joka ei tiedä mitä haluaa ja kiukuttelee sekä `vaatii` huomiota. Kenelläkään ei ole tilaa itselleen eikä toisille. Nämä ovat nyt hyvin äärimmäiset vertauskuvat, mutta toivon niiden avaavan saman asian eri puolia. Pallaksen ja Marsin kolmio on väljempi, mutta parhaimmillaan tämä `tiedon ja taidon` luova asteroidi löytää tavan muuntaa käytäntöä toimivammaksi. Pallaksen neliöt Kuunsolmuille sekä Saturnukselle tuo parhaimmillaan älyllistä sekä luovaa voimaa kohdata ja ratkaista haasteita. Vestan valo valaisee Khironin ja Merkuriuksen oivaltavaa polkua. Tällä polulla on avaimia, mistä valitsemme omamme.  Kannattaa ottaa pitkin viikkoa aikaa olla ja tutkailla elämäänsä eri suunnista näkökulmia vaihtamalla. Näin voimme nähdä asioita, mitä emme muuten tulisi huomanneeksi.

Tähdet

Yön tullen
minä seison portailla kuuntelemassa,
tähdet parveilevat puutarhassa
ja minä seison pimeässä.
Kuule, tähti putosi helähtäen!
Älä astu ruohikolle paljain jaloin:
puutarhani on sirpaleita täynnä.

Edith Södergran

Kesäsade, Johanna Vilén

Astrologiapalvelut Kuussa ja Maassa Oy
Kisakentänkatu 20 A
33230
Tampere
050 560 5173
johanna.vilen@hotmail.com
www.kuussajamaassa.com