25.11.2018
Musta aurinko nousee

`Sydäntalvella opin viimeinkin, että minussa asuu lyömätön kesä.`-Albert Camus

Heti alkuviikosta saamme nauttia Auringon, perääntyvän Merkuriuksen sekä Jupiterin yhtymästä jousimiehen tulimerkissä. Mars on kalojen vesimerkissä ja neliössä kaikkiin edellä mainittuihin. Merkurius perääntyy skorpionin merkkiin lauantaina 1.12. Nuotion äärelle on ihan hyvä pysähtyä istumaan. Jos menemme pää kolmantena jalkana, saatamme uuvuttaa itsemme ilman että osaamme nauttia ajan mahdollistamista lahjoista. Elämme vuoden pimeintä vuodenaikaa ja voimavarojen ylittämisen huomaa normaalia nopeammin. Akkumme eivät ole niin täynnä, että voisimme ammentaa niistä täyden kapasiteetin mukaisesti. Mutta tätä `näkymätöntä` tulienergiaa, lämpöä ja voimaantumista voimme kyllä ottaa vastaan. Sisäinen optimistimme voi laittaa yövalon päälle ja haaveilla mitä kaikkea elämältä haluaa. Sen jälkeen voimme miettiä, riittävätkö rahkeet toimia sen mukaisesti. Jos ei, voimme ladata akkuja hieman enemmän. Tästä ajasta voi nauttia. Voimme hiljentää tahtia nautinnollisestikin. Ajallinen riski on mennä niin lujaa, että energiat menevät, mutta emme silti koe saavamme mitään aikaiseksi. Saatamme luvata liikoja tai vaatia itseltämme liikoja. Silloin innostuneisuus sammuu ja väsyy, ilman että se ehtii herättää uusia polkuja. Ajattelen ajan olevan kuin yö, missä yksi tulisoihtu tai lyhty sytyttää toisen, ja lopulta näitä soihtuja on paljon. Katsomme `vastakkaiselle` saarelle tai sivuillemme, valo jatkaa lisääntymistään. Tämä ei ole keneltäkään pois. Kukaan ei väsy siitä, vaan se ruokkii jokaista siinä olevaa. Kukaan ei voisi yksin sytyttää semmoista määrää soihtuja, eikä tarvitsisikaan. Huomaamme kyllä, jos jokin asia `sytyttää` meidät. Jos pistät silmät kiinni, voit tunnistaa mitkä asiat ja mielikuvat vahvistavat sinua ja mitkä heikentävät. Emme voi vaikuttaa siihen kuinka toiset ihmiset toimivat, emmekä aina siihen minkälaisia tunteita meistä purkautuu, mutta voimme antaa niiden olla. Kun tunteet purkautuvat,  emmekä jää niihin kiinni, uusille tunteille tulee tilaa. Ajallisesti tätä `tulen ja veden`energiaa kannattaa hyödyntää antamalle kummallekin elementille tarpeeksi aikaa asettua oikeisiin uomiinsa. Näin ne eivät toimi toisiaan vastaan.

`Kun henki on vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen.`-Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

Loppuviikkoa kohden mentäessä Mars lähestyy Neptunusta, mikä on kalojen hallitseva planeetta. Tarkka yhtymä menee seuraavan viikon puolelle. Tunnemme tämän Neptunusmaisen luovan energian tavalla ja toisella. Jos yritämme toimia `määritellysti tai tavoitteellisesti` energiat saattavat valahtaa eli tällöin mielikuvaharjoitusten, kahvitaukojen tai joogahetkien merkitykset korostuvat. Jos taas lähdemme mukaan tähän `määrittelemättömään` lempeään seikkailuun, voimme löytää uusia polkuja itsestämme sekä ihan elämästämme. Luovuuden kannalta tämä on äärimmäisen kutsuvaa aikaa. Enkä tarkoita luovuutta, missä mietimme matkan määränpään valmiiksi, vaan uteliasta ja houkuttelevaa, itsessään innostavaa luovuutta. Saturnuksen sekstiili on hyvä tukipilari, kun ohjaksista on saatu kiinni.

Uranuksen ja Venuksen oppositio sekä Kuunsolmujen neliöt niille, muodostavat Suuri risti kuvion. Kuunnoususolmu on ravussa ja Kuunlaskusolmu kauriissa. Vesta, omistautumisen ja puhtaan sydämen asteroidina, on yhtymässä Kuunlaskusolmuun. Ihmissuhteet, päivitetyt elämänarvot sekä elämästä nauttiminen ovat tapetilla. Menneisyys ja tulevaisuus ovat kuin keinulaudan vastakkaiset päät, minkä välillä pallottelemme, milloin minkäkin teeman suhteen.  Usein saatamme kokea vastakkainasettelun negatiiviseksi, mutta sen ei tarvitse olla niin. Haasteiden kautta viimeistään huomaamme asiat, mitkä eivät ole enää tasapainossa. Joskus vastakkainasettelu voi auttaa selkeyttämään suuntaa. Myös menneisyyden voimavarat ovat hyvää rakennusmateriaalia tulevaisuuttakin ajatellen. Olemmeko ehkä jopa unohtaneet jonkin itsellemme tärkeän asian, mikä on ollut meille tärkeä henki reikä ennen? Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, ellei sitten yhtäkkinen ajatus ohjaa sitä kohti. Meillä ja meissä on jo paljon olemassa olevaa vahvuutta. Khiron eli haavoittunut parantaja on positiivisissa kulmissa sekä Kuunsolmuihin että Vestaan. Menneisyyden tutkiminen voi olla myös rikastuttavaa, kun vain muistaa ettei ole tarkoitus jäädä kiinni siihen tai menneisyyden teemoihin. Kaunista viikkoa kaikille!


Johanna Vilén, Kesäyö

Astrologiapalvelut Kuussa ja Maassa Oy
Kisakentänkatu 20 A
33230
Tampere
050 560 5173
johanna.vilen@hotmail.com
www.kuussajamaassa.com