17.12.2017
Joulunalusviikko ja Uusikuu.

Maanantaina 18.12 klo 8:30 on Uusikuu Jousimiehen merkissä. Uudenkuun kelkkaan voi hyvin laskea mukaan vielä Venuksen sekä Saturnuksenkin. Uusikuu on luonnollista uusiutumisen aikaa. Se kuulostaa yksinkertaiselta, vaikka ei aina sitä olekaan. Jousimies painotteisuus on idealistinen ja toiminnallinen sekä idea rikas. Jos olemme tehneet suunnitelmia, mitä nyt yritämme kuroa umpeen, uusiutumiselle ei jää tilaa. Jousimies painotteisuus vaatii luonnostaan tilan lisäksi vapautta tehdä asiat omalla tavallaan. Siellä on siis luontaista kykyä tilan ottamiselle, mutta se, riittääkö tämä keveämmän ja rauhallisemman aikataulun päivittämiseen, on meistä itsestämme kiinni. Khiron, haavoittuneena parantajana on neliössä Uuteen kuuhun sekä Venukseen. Tämä on kuin haava, mitä yrittää puhdistaa. Vaikka haavat tuntuvat, on aika eheytyä. Haavoittuneen parantajan sohaistessa siihen kärkensä, puolustusmekanismit saattavat nousta pintaan. Tarve ratkaista haasteet toimimalla ja käytännön tasolla, ei aina ole mahdollista. Joskus on vain odotettava ja kestettävä sitä, että kaikella on aikansa. Uranus ja Pallas Athene vauhdittavat Uuden kuun tunnelmia kolmiolla. Tämä lisää energiaa, joten kannattaa kohdistaa se tietoisesti. Muuten saattaa olla, että ensin toimimme varsin vauhdikkaasti, minkä jälkeen olemme kuluttaneet energiamme loppuun. Se on ihan ok, jos tarkoituksena ei ole saada aikaiseksi sen kummemmin mitään tärkeää. Jos odotamme `tuloksia`, tämä vaatii jo hienosäätöä enemmänkin. Saturnuksen mukana olo, vaatii aina kohdistamista, sillä on rajansa.

Torstaina 21.12 klo 16:28 on Talvipäivän seisaus. Edellisenä päivänä Saturnus siirtyy omaan merkkiinsä kauriissa. Khiron on neliössä Venuksen, Auringon sekä Saturnuksen kanssa. Aurinko sekä Saturnus ovat tarkassa yhtymässä. Tämä haavojen parantaminen jatkaa kulkuaan. En koe että haavoja tulisi ronkkia tai aukoa, vaan päinvastoin antaa niiden parantua lempeästi ja omaan tahtiin. Neptunuksen neliö perääntyvälle Merkuriukselle vaikuttaa omalta osaltaan kommunikoinnin lisäksi ajatteluun. On hyvä muistaa että välillä katsomme ja kuulemme asioita sumuverhon läpi. Tervettä itsensä kyseenalaistamista sekä huumoria tarvitaan. Edelleen kannattaa ottaa aikaa aikataulujen suhteen. Merkuriuksen perääntyminen päättyy 23.12, mutta toki vie oman aikansa ennen kuin energiat asettuvat kohdilleen. Nyt on hyvä aika viedä alkaneita teemoja loppuun. Ei toki pakottaen, vaan tunnustellen.

Summa summaruma. Alkavalla viikolla on hyvä antaa ideoiden, toiveiden ja suunnitelmien nousta pintaan ja jopa herättää lisää ideoita ja tunteita. Aikataulut olisi hyvä pitää tarpeeksi väljinä ja olisi hyvä hyödyntää aika nauttimalla rauhassa siitä mitä tekee, ja ihan vain olemisesta sekä tunnelmoimisesta. Näin voimme ladata akkumme paremmin ja käyttää energiamme hyödyksi. Pysähtymällä pääsemme paremmin joulun ajan taikaisiin tunnelmiin.

`Hiutale toisensa jälkeen laskeutui hänen lämpöiselle kuonolleen ja suli. Hän tavoitti niitä käpäläänsä ihaillakseen niitä hetken. Hän katsoi ylöspäin ja näki niiden leijuvan kasvojaan kohti. Niitä tuli yhä enemmän ja enemmän, pehmeinä ja kevyinä kuin untuvat. Näinkö se käykin, mietti Muumipeikko. Ja minä kun luulin, että lumi kasvaa alhaalta ylöspäin.` -Tove Jansson, Taikatalvi


Maailma muuttuu, Emmi Vuorinen, 2012

Astrologiapalvelut Kuussa ja Maassa Oy
Kisakentänkatu 20 A
33230
Tampere
050 560 5173
johanna.vilen@hotmail.com
www.kuussajamaassa.com