12.12.2017
Epävarmuutta ilmassa?

`Katso tarkkaan nykyisyyttä, jota rakennat. Sen pitäisi muistuttaa tulevaisuutta, josta unelmoit.` -Alice Walker

Kuljemme loppuvuoden `loppuun viemisiä` kohden. Vuodenvaihde on hyvä inventaarion aika, yhtäaikaisesti katsoa elämää taaksepäin, kun miettiä, mitä rakentaa tulevaisuuteen. Astrologisesti Merkuriuksen perääntyminen sopii tähän teemaan vallan mainiosti. Merkurius perääntyy 23.12 saakka, mutta toki tämän jälkeenkin kannattaa ottaa vielä hetki rauhallisesti. Merkuriuksen ärsyttäväkin perääntyvä jakso laittaa meidät kohtaamaan hidasteita ja rajoitteita, kun toiminta ja toiveet eivät aina mene ihan toivotulla tavalla, eikä aikataululla. Tämä muistuttaa meitä siitä että kaikki ei todellakaan ole aina meidän käsissämme. Se, miten otamme sen vastaan ja miten suhtaudumme siihen, on ainoastaan meidän käsissämme. En tarkoita että kenenkään tulisi olla `yli-ihminen`, joka ei hermostu mistään, mutta se kuinka kykenemme käsittelemään heränneitä tunteita, on aivan toinen asia. Viikon mittaan Merkuriuksen ja Venuksen yhteisteemat nostavat vahvemmin päätään. Tiedostanko mitä todella haluan? Mitä voin tehdä saavuttaakseni itselleni tärkeitä asioita? Olenko onnellinen omassa elämässäni? Vastaako arvomaailmani elettävää elämääni? Tasapainohakuisuus lähtee usein epätasapainosta. Se, että mikään ei ole varmaa tai stabiilia, antaa meille tilaa parhaimmillaan tunnustella ja elää hetken mukaan. Aina ei voi, eikä tarvitse tietää ratkaisuja. Ne tulevat matkan varrella.

Haasteista selviäminen luo uskoa omiin voimavaroihin ja jälkikäteen merkityksellisyyttä ja oivalluksia, siitä mitä olemme kokeneet. Joe Louis on ollut yhdysvaltalainen nyrkkeilijä, joka on ollut myös yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen varsin vaikea elämä on ollut monelle esimerkki selviytymisestä. Hän on sanonut varsin vahvasti että; `Kaikki haluavat taivaaseen, mutta kukaan ei halua kuolla`. Tämä on varsin monitasoinen miete, mutta erittäin herättävä. En usko että helppoa elämää on olemassakaan. En usko että elämän edes kuuluisi olla vain helppoa. Elämän kiertokulkuun kuuluu myös `helpot hetket` ja `onnistumiset`, mutta ne ovat tuloksia tehdystä työstä tai käsitellyistä asioista. Ne vapauttavat paljon energiaa ja saavat meidät haluamaan taas `enemmän`. Enemmän on vähemmän. Joskus enemmän voi olla enemmän aikaa olla rauhassa, kun taas joskus se voi olla henkisiä, psyykkisiä tai ihan fyysisiä tavoitteita. Me tavallaan prosessoimme mielessämme asioita tiettyjen kaavojen mukaan. Ei kukaan urheilija pärjää ilman harjoittelua. Me tarvitsemme matkan, mikä valmistelee meidät uusia asioita kohti.

Siis epävarmuus on luonnollista ja toivottavaa. Jos päätämme lopputuloksen, ilman että se olisi meitä tukevaa, yleensä vain hakkaamme päätä seinään. Silloin kun jokin asia ei toimi, voimme antaa itsellemme aikaa kyseenalaistaa ja epäillä, ja tätä kautta löytää uusia ratkaisuja. Merkuriuksen perääntymisen aika on parasta mahdollista aikaa saattaa asioita loppuun. Ei puskemalla, vaan rauhassa tunnustelemalla. Näin alitajuntamme pääsee tuomaan pintaan tärkeää tietoa, minkä avulla on taas helpompi suunnistaa.

`Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.` -Ram Dass


Unen vartija, Johanna Vilén, 2017

Astrologiapalvelut Kuussa ja Maassa Oy
Kisakentänkatu 20 A
33230
Tampere
050 560 5173
johanna.vilen@hotmail.com
www.kuussajamaassa.com